Spring navigation over

Forlag vil give overskud til gode formål

Musiker underholder med guitarspil og sang Den 29. januar var der åbningsreception for Forlaget Muse på Vollsmose Bibliotek. 

Forfatter Jørgen Nancke fra Tjørnehaven har sammen med tre venner startet nyt forlag, hvor en del af overskuddet fra udgivelserne går til et velgørende formål.

Musikeren og forfatteren Jørgen Nancke, der bor i Tjørnehaven, har i to år stået for udgivelsen ’Vores Fyn’. Det er sket på forlaget Mellemgård. Nu har han sammen med tre andre initiativtagere taget springet og startet et nyt bogforlag med navnet Muse, hvor så meget som overhovedet muligt af forlagets overskud fra bogudgivelserne går til velgørende formål.

- Jeg har længe gået og puslet med idéen om at starte et nyt bogforlag, hvor den bærende idé er at støtte velgørende formål. Og efter at have drøftet idéen med blandt andet Thomas Trautner er vi nu fire personer, der har vovet pelsen, fortæller Jørgen Nancke, der selv har flere udgivelser bag sig.

 

Støtter forskellige formål

Man skal ikke have talt længe med hverken Nancke eller Trautner, før det står lysende klart, hvorfor de mener, det er vigtigt at støtte velgørende formål.

- Min bror døde som hjemløs for et år siden. Så for mig har det været oplagt at støtte de hjemløse, hvilket jeg har gjort med udgivelsen af ’Vores Fyn’, siger Jørgen Nancke. Thomas Trautner føjer til:

- Jeg har selv været hjemløs i en periode og ved, hvor svært det er at komme ud af, hvis ikke man får hjælp fra andre. Dertil kommer, at jeg ligesom de andre initiativtagere har oplevet en opvækst, hvor der var meget, der ikke fungerede. Så for mig er det kun naturligt at være med til at starte et forlag, hvor overskuddet ikke bare går til hjemløse, men i det hele taget til mennesker, der indlysende har brug for hjælp.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse. Fynske historier lige fra kernen

Det nye forlags udgivelsesplan byder blandt andet på digte om cancer af Lars Ole Nielsen, der selv er ramt af kræft. Han har derfor valgt at overskuddet skal gå til Kræftens Bekæmpelse.

- Der er vide rammer for, hvilke velgørende formål de enkelte udgivelsers overskud kan gå til. Det er op til forfatteren at bestemme. Hovedsagen er, at et godt formål får del i overskuddet, forklarer Jørgen Nancke.

 

Bøger i alle genrer

Forlaget har planlagt udgivelser for de næste to år. Ud over ’Vores Fyn’ og Lars Ole Nielsens digte leverer Jørgen Nancke selv en samling af avisindlæg, digte og sange med titlen ’Isbjørn’. Desuden barsler Muse med en turist- og historiebog.

- Vi udgiver bøger i alle genrer og for alle aldersgrupper. For os er detikke afgørende at udgive mange bøger, men derimod at vi kan stå inde for de bøger, vi sender på gaden, siger Thomas Trautner.

LÆS OGSÅ: Lokal forfatter står bag ny erindringsbog

Forlaget har blandt andet kontakt til en tidligere lektør til at vurdere hvilke bøger, der skal udgives. I det hele taget står et bredt netværk til rådighed for forlaget, så forfatterne kan få den bedste rådgivning om alt fra markedsføring til juridiske spørgsmål.

- Det er vigtigt for os at bakke de forfattere op, der udgiver bøger hos os, lyder det fra Jørgen Nancke.

 

Forlag på fritidsbasis

Initiativtagerne til forlaget Muse forestiller sig ikke at skulle spinde guld på eller endsige leve af forlaget. Jørgen Nancke er ved at uddanne sig til lærer, som skal være hovederhvervet, og Thomas Trautner er taxachauffør. Det er ren fritidsinteresse.

Ifølge Jørgen Nancke er det nye forlag blevet pænt modtaget af såvel publikum som fagfolk.

- Min fornemmelse er klart, at vores aktiviteter bliver fulgt og taget pænt imod. Vi skal blandt andet deltage i en bogmesse i Svendborg til februar. Og så er vi jo kun lige startet. Jeg er i hvert fald sikker på, vi har set rigtigt ved at lade forlagets overskud gå til velgørende formål, siger han.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her