Spring navigation over

Nyt fra beboerredaktion , Maj 2019

OB inviterer til fodboldstævne

03. juni 2019 Den 23. juni er OB vært for et fodboldstævne i Vollsmose, og alle unge drenge mellem 12 og 15 år kan komme og være med.

Hvad er fremtiden for Vollsmose Torv?

31. maj 2019 Vollsmose Torv og erhvervet i bydelen spiller en stor rolle i den såkaldte udviklingsplan for Vollsmose. Her er centret markeret som en bygning, der skal ske forandringer med. Vi er klar på en omdannelse og på at bygge private boliger, siger centerets drifts- og udviklingsdirektør, Søren Dollerup.

Miljøambassadørerne ruller ud

30. maj 2019 Hver torsdag står Vollsmoses miljøambassadører klar i en lille campingvogn i Egeparkens miljøgård for at rådgive deres naboer om hverdagens udfordringer med affaldssortering, madspild og lange, dyre brusebade.

'Vi skal ikke bare læne os tilbage i sofaen og være ligeglade'

30. maj 2019 Foreningen We Enjoy inviterer beboerne i Vollsmose ind til politisk paneldebat forud for folketingsvalget. Det skal hjælpe flere til at sætte deres kryds. For det er vigtigt, at man sætter sig ind i tingene og selv tager stilling, mener en af initiativtagerne bag arrangementet.

Retshjælp: Hvilke rettigheder har du ved genhusning?

29. maj 2019 De planlagte nedrivninger i Vollsmose betyder på sigt både permanente og midlertidige genhusninger af beboere i bydelen. Retshjælpen Fyn gennemgår her de rettigheder, man har som lejer.

Genhusning rejser spørgsmål

29. maj 2019 Mange beboere skal permanent genhuses, og flere skal midlertidigt genhuses over de næste ti år. Det rejser mange spørgsmål blandt bydelens beboere.

FAB om genhusning

29. maj 2019 Vollsmose Avisen har sendt beboernes spørgsmål om genhusning videre til boligorganisationerne Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB. Her er svarene fra FAB.

Civica om genhusning

29. maj 2019 Vollsmose Avisen har sendt beboernes spørgsmål om genhusning videre til boligorganisationerne Civica og FAB. Her er Civicas svar.

Flere stemte til EP-valg i Vollsmose

27. maj 2019 Stemmeprocenten i Vollsmose ved søndagens Europa-Parlamentsvalg steg med knap 13 procentpoint sammenlignet med valget i 2014. Også på landsplan var valgdeltagelse rekordstor.

Ungdomsaktivister politianmeldt

24. maj 2019 To unge aktivister er politianmeldt af Odense Kommune for at forstyrre byrådsmødet, hvor planen om nedrivninger af 1.000 boliger i Vollsmose blev vedtaget. Det skriver Fyens.dk.

Byrådet vedtog udviklingsplan

23. maj 2019 Et politisk flertal sagde i går ja til den såkaldte udviklingsplan, der blandt andet består af nedrivninger af 1.000 boliger i Vollsmose. Det skriver Fyens.dk.

Flertal i Civica stemte for udviklingsplan

22. maj 2019 193 stemte for og 62 imod, da boligorganisationen Civica i går aftes holdt ekstraordinært repræsentantskabsmøde, hvor den såkaldte udviklingsplan var til afstemning. Det skriver Fyens.dk.

Stadig ingen bud på lægepraksis i Vollsmose

21. maj 2019 Endnu en gang er der ikke kommet nogen bud på at drive klinik i Vollsmose fra praktiserende læger, ifølge Region Syddanmark.

53 ud af 55 i FAB stemte for udviklingsplan

20. maj 2019 Et stort flertal i Fyns Almennyttige Boligselskab stemte i sidste uge for den såkaldte udviklingsplan, der er påkrævet af regeringen og blandt andet går ud på at rive 1.000 boliger ned i Vollsmose. Det skriver Fyens.dk.

Kantspiller tager kampen op

20. maj 2019 Ali Al Rabeiy har kæmpet sig op på B1909s førstehold, som han med sin store arbejdsindsats er blevet en vigtig del af. Han er prototypen på en rigtig B1909’er, lyder det anerkendende fra assistenttræneren.

Mansaf med oksekød og gurkemejeris

18. maj 2019 Muslimer i hele verden fejrer i denne tid ramadanen - den muslimske fastemåned. I den anledning har Vollsmose Avisen fundet en opskrift, der ofte kommer på bordet efter solnedgang.

Før ramadanen: Picnic i det grønne

17. maj 2019 Når solen bryder frem og temperaturen stiger, trækker Vollsmoses skønne, grønne områder familierne ud af hjemmene. Borgerfotograf Flemming Falkenberg mødte på en aftengåtur før ramadanen familien Al-Salem, der havde tændt op i grillen.

De nye planer for Vollsmose får konsekvenser for børnehusene

16. maj 2019 Udviklingsplanen og regeringens lovkrav om, at børn fra udsatte boligområder kun må udgøre 30 procent af et børnehus, betyder markante ændringer for Vollsmoses børnehuse. Men udover nedrivninger er der ifølge rådmand Susanne Crawley også nye tilbud på tegnebrættet.

Rådmand: ’Vollsmoses børn skal have de bedste muligheder’

16. maj 2019 Der er stort fokus på planerne for nedrivninger i Vollsmose i øjeblikket. Men de politiske planer for bydelen handler især om at skabe bedre muligheder for Vollsmoses børn, mener børn- og ungerådmand Susanne Crawley (B).

Bydelssøstre går forrest til stemmeurnerne på Camp U

15. maj 2019 Vollsmoses bydelssøstre opfordrer alle i bydelen til at bruge deres stemmeret ved folketingsvalget den 5. juni. De vil selv gå forrest med et godt eksempel og på valgdagen følges hen til stemmeboksen for at sætte deres krydser.

Se udviklingsplanen: Hvad skal rives ned?

07. maj 2019 I dag blev den lovbestemte udviklingsplan offentliggjort for beboere i Vollsmose. Planen viser, hvilke boliger der skal rives ned frem mod 2030.

På jagt efter Vollsmoses skulpturer

05. maj 2019 Se et udvalg af Vollsmoses mange skulpturer og kunstværker.

Vollsmose får ny udendørs kunst

04. maj 2019 Der følger 1,8 millioner kroner til kunst med det infrastrukturprojekt, der skal gøre Vollsmose til en mere åben bydel over de kommende år. Kunstnere, Odense Kommune og beboere i Vollsmose skal sammen finde ud af, hvordan kunsten skal udformes.

Penge til lægeklinik i Vollsmose

03. maj 2019 Regeringen og Dansk Folkeparti har bevilget 3,6 millioner til oprettelsen af en lægeklinik i Vollsmose, ifølge TV2/Fyn.

Forstå ord og begreber i planerne for Vollsmose

03. maj 2019 Boligorganisationerne Civica og FAB holder beboermøder om udviklingsplanen for Vollsmose den 7. maj. Her får du forklaring på en række af de ord og begreber, der bliver brugt i forbindelse med udviklingsplanen.

Studerende er tilfredse med Diamanten

02. maj 2019 De nye studerende i Odense var generelt tilfredse med at bo midlertidigt på sovesale i Diamanten, viser en tilfredshedsundersøgelse. Også ved den kommende studiestart vil studerende flytte ind i den tidligere fritidsklub.

Ny klub vil lade børn være børn

02. maj 2019 Tre kvinder fra Granparken har startet en ny klub for børn mellem 5-12 år, der har åbent tre eftermiddage om ugen. Der manglede tilbud til børn i den alder, forklarer kvinderne.

Voxpop: Hvad er demokrati?

01. maj 2019 8.-klasseelever fra Abildgårdskolen, H.C. Andersen Skolen og andre folkeskoler i Odense var i sidste uge til Demokratidag på Camp U i Vollsmose. Her kunne eleverne deltage i forskellige workshops om rettigheder, dannelse og identitet. Vollsmose Avisen mødte fire elever fra H.C. Andersen Skolen.

Demokratidag: I lære som debattør

01. maj 2019 I fredags indtog 500 odenseanske elever Camp U til den årlige Demokratidag. Her lærte de, hvordan de gennem demokratiske processer kan påvirke samfundet.

Mors dag-kage

30. april 2019 Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard varmer op til mors dag den 2. maj med denne skønne og nemme kage.

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her