Spring navigation over

'Vi skal ikke bare læne os tilbage i sofaen og være ligeglade'

Abdi Raqiib Hasan Yusuf fra foreningen We Enjoy vil have stemmeprocenten op i Vollsmose. Vi skal vise børnene og de unge, at det handler om at snakke sammen, og så bagefter danne sin egen mening og tage aktivt stilling, mener han.

Foreningen We Enjoy inviterer beboerne i Vollsmose ind til politisk paneldebat forud for folketingsvalget. Det skal hjælpe flere til at sætte deres kryds. For det er vigtigt, at man sætter sig ind i tingene og selv tager stilling, mener en af initiativtagerne bag arrangementet.

- Det betyder meget for mig, at jeg ved, hvad der sker i vores samfund. At jeg har sat mig ind i de ting, der sker omkring mig, og selv tager aktivt stilling. Det er vigtigt for mig personligt, og derfor vil jeg også gerne hjælpe andre med at tage stilling.

Sådan lyder det klart fra Abdi Raqiib Hasan Yusuf, der er stifter af foreningen We Enjoy. Sammen med andre af foreningens frivillige kræfter har han taget initiativ til en politisk paneldebat i Vollsmose forud for folketingsvalget den 5. juni. Her kan bydelens borgere møde en lang række folketingskandidater og stille spørgsmål til panelet.

LÆS OGSÅ: Bydelssøstre går forrest til stemmeurnerne på Camp U

- Jeg håber, at paneldebatten kan gøre folk klogere på, hvad partierne står for. Det bliver ikke et show, som man ser det i tv. Der bliver tid til at snakke ordentligt sammen, og man kan spørge politikerne om det, man selv synes er vigtigt, fortæller Abdi Raqiib Hasan Yusuf.

 

Op af sofaen

Abdi Raqiib Hasan Yusuf møder en del i Vollsmose, der siger, de ikke vil stemme, og som ikke forstår, at han gør det.

- Så spørger jeg dem altid, hvorfor de ikke gider stemme. Har de tænkt over hvorfor? Jeg synes ikke, vi kan læne os tilbage i sofaen og være ligeglade, siger Abdi Raqiib Hasan Yusuf og fortæller videre, at han ofte får den forklaring, at folk ikke føler, at valgresultatet kommer til at gøre en forskel for dem:

- Men valget handler ikke kun om dig selv. Med din stemme kan du være med til at påvirke hele samfundet og også gøre det bedre for andre end dig selv.

 

Tag stilling til fællesskabet

Det er netop mødet med mange af dem, der ikke stemmer, der har fået Abdi Raqiib Hasan Yusuf og andre frivillige i We Enjoy til at stable paneldebatten på benene.

- Det er almindelig kendt, at der er for få indvandrere, der stemmer. I We Enjoy kaster vi os altid over de ting i Vollsmose, som vi kan være med til at gøre bedre. Derfor ser vi det som en del af vores opgave i foreningen at få flere til at stemme, forklarer Abdi Raqiib Hasan Yusuf og fortsætter:

- Vi vil have folk til at tage stilling til det fællesskab, de er en del af i Danmark. Hvor de sætter deres kryds, bestemmer de selv.

 

Lærer børnene om demokrati

Ud over at få stemmeprocenten i Vollsmose op, så mener Abdi Raqiib Hasan Yusuf også, at det har en stor værdi, når forældre viser deres børn, at de stemmer.

LÆS OGSÅ: Flere stemte til EP-valg i Vollsmose

- Børnene skal se, at vi voksne tager stilling og ikke bare lukker os ude af samfundet. Vi skal vise børnene og de unge, at det handler om at snakke sammen, og så bagefter danne sin egen mening og tage aktivt stilling. Det gælder både ved valget og mange andre ting, slutter han.

Paneldebatten afholdes lørdag den 1. juni kl. 16.00 - 18.00 i Store Sal i Vollsmose Bibliotek og Kulturhus. Arrangementet er åbent for alle og kræver ikke tilmelding. På We Enjoys facebookside kan du se hele programmet og listen over de folketingskandidater, du kan møde.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her