Spring navigation over

Mors dag-kage

Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard varmer op til mors dag den 2. maj med denne skønne og nemme kage. 

Jeg er egentlig ikke den store tilhænger af alle de forskellige mærkedage, som vi har taget til os fra USA, og hvor man kan have en fornemmelse af, at de er opfundet af blomsterhandlerne. Men jeg synes faktisk meget godt om at fejre vores mødre. Og er der en bedre måde at fejre dem på end med en hjemmelavet kage. Mors dag stammer som sagt fa USA. Dagen blev opfundet af forfatter og kvindevalgretsforkæmperen Julia Ward Howe i 1872. Så det er en gammel mærkedag, der oprindeligt også var en dag for fred. I Danmark fejres mors dag altid den anden søndag i maj. Mors dag kom til Danmark i 1910, da baptistmenigheden i Rønne inviterede til fejring, hvor 400 mennesker deltog. Senere har især blomsterhandlere og resten af detailhandlen været med til at markedsføre dagen.

Sådan gør du: Pisk sukker og smør sammen. Pisk derefter et æg i ad gangen, og pisk indtil dejen bliver let og luftig. Tænd ovnen på 175 grader. Bland alle de tørre ingredienser sammen, og vend eller sigt det i smørblandingen skiftevis med yoghurt og mælk. Hæld væden fra kirsebærrene, vend bærrene med kartoffelmel og bland dem forsigtigt i dejen sammen med rosinerne. Kom dejen i en bradeplade på cirka 22 x 30 cm. Bag kagen i cirka 1 time. Køl den af og pynt eventuelt med flødeskum og kirsebær. Velbekomme.

 

Det skal du bruge

1 glas dessertkirsebær (ca. 500 gram)
200 g blødt smør
400 g sukker
4 æg
450 g hvedemel
75 g sødemiddel eller sukker
50 g kakaopulver
4 tsk. bagepulver
4 tsk. vaniljesukker
1½ dl neutral yoghurt
2½ dl mælk
100 g rosiner
1 spsk. kartoffelmel

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her