Spring navigation over

Civica om genhusning

Over de næste 10 år skal alle beboere i Vollsmoses parker enten midlertidigt eller permanent genhuses. Foto: Colorbox

Vollsmose Avisen har sendt beboernes spørgsmål om genhusning videre til boligorganisationerne Civica og FAB. Her er Civicas svar.

Hvor skal jeg flytte hen?

Alle vil blive tilbudt en bolig i Odense Kommune. For at få mulighed for at flytte ind i en bolig i Vollsmose, skal du være i job eller uddannelse. Hvis din bolig skal renoveres, kan du som udgangspunkt blive genhuset i egen boligafdeling, såfremt der er en passende ledig bolig. Det er måske ikke så sandsynligt, når der både rives ned og renoveres i samme periode, men vi forsøger at få det til at lykkes. Du beholder din bolig, når du skal midlertidigt genhuses, så den kan du vende tilbage til.

Kan jeg få en lige så billig bolig og i samme størrelse, som jeg har nu?

Ved din genhusning bliver der taget højde for, hvilken bolig du har råd til, at boligen har en størrelse, hvor der er plads til alle, og at kvaliteten lever op til den, du har i dag. Boligerne i Vollsmose omtales ofte som byens billigste, men Civica har mange andre boliger på samme prisniveau, så vi skal nok få genhusningskabalen til at gå op, så alle får tilbudt genhusning, der er til at betale.

Hvem betaler flytningen?

Civica betaler dine flytteomkostninger. Når du sammen med genhusningskonsulenten har fundet en bolig, aftaler I, hvordan flytningen og håndtering af indskud skal foregå.

Hvornår skal jeg genhuses?

Genhusningsmøder og samtaler med en genhusningskonsulent vil blive afholdt i god tid, inden du skal flytte. Du fortæller om dine behov, ønsker og drømme for din nye bolig, og sammen med genhusningskonsulenten taler I om, hvilke muligheder der er. Selve flytningen sker også i god tid, før bygningen rives ned. På dette tidspunkt har du sammen med genhusningskonsulenten fundet en ny bolig. Vælger du selv at finde en ny bolig, bestemmer du helt selv, hvornår du vil flytte.

Hvad med mit netværk?

Du kommer ikke til at skulle flytte væk fra Odense, så begynd at tænke på, hvordan du kan pleje dit netværk, når du bor et andet sted i Odense.

Hvad med mine børns skole og institutioner?

Det vil der være i dit nye område. Hvis du selv søger bolig, har du mulighed for at undersøge, hvor du synes, der er gode muligheder. Odense Kommune har desuden fokus på betydningen af, at alle institutioner og skoler hjælper med at modtage børn og familier positivt, så I kan føle jer godt tilpas i jeres nye område.

Hvis man får hjælp til nogle forskellige problemer, vil man så blive ved med at få den hjælp, når man bliver permanent genhuset?

Ja, du bliver som udgangspunkt ikke stillet dårligere i forbindelse med flytning. Men afhængig af hvilken hjælp du får, bør du kontakte dem, der leverer hjælpen. Spørg eventuelt din genhusningskonsulent, hvis du bliver i tvivl om, hvor du skal henvende dig.

Hvorfor skal boligerne renoveres?

Fordi de snart er 50 år gamle og trænger til at blive renoveret. Samtidig ønsker vi også, at boligerne bliver attraktive og tidssvarende i forbindelse med udviklingen af Fremtidens Vollsmose.

Hvilken slags renoveringer bliver det?

Det afklares i forbindelse med udarbejdelsen af afdelingens fysiske helhedsplan. Helhedsplanen udarbejdes i samarbejde med beboerne og skal godkendes på et afdelingsmøde.

Stiger huslejen meget, når min bolig er blevet renoveret?

I forbindelse med den fysiske helhedsplan vil der ske huslejestigninger. På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige præcis, hvor meget huslejen stiger. Det bliver fastlagt i forbindelse med udarbejdelse af den fysiske helhedsplan.

Skal vi blive boende, mens der bliver revet bygninger ned?

Nej, på det tidspunkt hvor en bygning skal rives ned, vil alle bygningens beboere være flyttet. Bor man tæt på, bliver der naturligvis taget højde for sikkerhed og gener.

Hvis man skal midlertidigt genhuses, kan man så godt flytte tilbage til sin bolig i Vollsmose, selvom man ikke er i arbejde, har en plettet straffeattest eller andet?

Ja, du beholder din lejekontrakt i forbindelse med midlertidig genhusning og flytter derfor tilbage til din bolig, når den er renoveret.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her