Spring navigation over

Studerende er tilfredse med Diamanten

111 nye studerende tog i 2018 imod kommunens tilbud om midlertidig indkvartering i Vollsmose. Arkivfoto: Jørgen Gregersen

De nye studerende i Odense var generelt tilfredse med at bo midlertidigt på sovesale i Diamanten, viser en tilfredshedsundersøgelse. Også ved den kommende studiestart vil studerende flytte ind i den tidligere fritidsklub.

En køje på en sovesal, socialt samvær i fællesrummene og en fornuftig afstand til universitetet. Det er noget af det, sommerens nye studerende i Odense kan se frem til, hvis de ikke har fundet en bolig ved studiestart i september og derfor takker ja til kommunens tilbud om midlertidig indkvartering i Diamanten.

Den løsning var der sidste år tilfredshed med blandt de studerende, der blev indlogeret i den gamle fritidstidsklub i Vollsmose. Det viser en tilfredshedsundersøgelse fra Odense Kommune. Ifølge undersøgelsen har størstedelen af de indlogerede studerende haft en positiv oplevelse med at bo i sovesale sammen med andre studerende, og de har været tilfredse med afstanden til uddannelsesstedet og den information og service, som de har fået under opholdet.

LÆS OGSÅ: Nye studerende flytter ind i Diamanten

En håndfuld studerende har givet udtryk for utryghed ved at bo i Diamanten. Langt de fleste studerende vil dog anbefale andre studerende at gøre brug af den såkaldte ’Tag over hovedet’-garanti, ifølge tilfredshedsundersøgelsen.

 

Glade for garanti

I 2002 besluttede Odense Byråd at tilbyde unge studerende en midlertidig bolig i det tilfælde, at de ikke har fundet en permanent bolig senest en uge før studiestart - en såkaldt ’Tag over hovedet’-garanti. Og det har der gennem årene været tilfredshed med blandt byens nyankomne unge.

- Det er fedt, at kommunen har den garanti, for jeg har før prøvet at pendle, og det er noget af det værste, jeg ved, lød det eksempelvis fra en af de studerende i Diamanten sidste sommer.

I 2018 benyttede 111 studerende sig af garantien. Odense Kommune skønner, at mellem 95-120 studerende vil have brug for midlertidig indkvartering i 2019.

’Tag over hovedet’ i Vollsmose


Garantien er for studerende i alderen 18 - 30 år, der er bosat uden for Odense Kommune og er aktivt boligsøgende. Huslejen for sovesalene i Vollsmose er 2.000 kroner om måneden. Der er tilknyttet personale, der sikrer rundvisning, teknisk support, rengøring samt løbende dialog og vejledning. Diamanten vil ikke fungere som indkvartering efter 2019, da den skal sælges ultimo 2019.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her