Spring navigation over

Hvad er fremtiden for Vollsmose Torv?

Vollsmose Torv er ejet af Dan Mark Ejendomme A/S, hvor Søren Dollerup er drifts- og udviklingsdirektør.  Arkivfoto: Jørgen Gregersen

Vollsmose Torv og erhvervet i bydelen spiller en stor rolle i den såkaldte udviklingsplan for Vollsmose. Her er centret markeret som en bygning, der skal ske forandringer med. Vi er klar på en omdannelse og på at bygge private boliger, siger centerets drifts- og udviklingsdirektør, Søren Dollerup.

I udviklingsplanen for Fremtidens Vollsmose er Vollsmose Torv markeret som en bygning, der skal ske omdannelser med og potentielt rives ned. Hvad betyder det?

- Der er ikke lejere, der bliver smidt ud nu og her. Men vi er klar på en omdannelse, og det kan godt være, at nogle tomme kvadratmeter på sigt skal fjernes. Det kan også sagtens være, at vores lejere skal flytte deres erhverv over i bedre lokaler, men de bliver indenfor det areal, de er i nu.

Hvilken rolle skal centeret have i Fremtidens Vollsmose?

- Vollsmose Torv skal stadig være et knudepunkt og et bydelscentrum med bibliotek, politi og handel. Vi er ikke herrer over de planer, der bliver lagt udenom vores grund. Så vi afventer også, om eksempelvis letbanen skal gå gennem Vollsmose, hvordan vejene skal placeres og andre af den slags forhold, der har betydning for, hvordan et bydelscentrum konkret skal se ud. Der er flere tegninger i spil omkring bystrukturen lige nu. Det er vi rigtig engageret i, og vi kommer også med vores inputs til dem, der lægger de planer.

Hvornår forventer I at have konkrete planer for centerets omdannelse på plads?

- Når tegningerne for bystrukturen i Vollsmose er færdige, skal vi lave en lokalplan for vores matrikel. Jeg håber, at vores lokalplan er færdig om et til halvandet år.

Hvad er Dan Mark Ejendommes tanker og planer for omdannelsen af centeret?

- Det kommer meget an på, hvordan forbrugsmønstrene ser ud til den tid. Foregår handel til den tid næsten udelukkende over nettet, så supermarkederne mere skal have en lager- og afhentningsfunktion? Skal vi i stedet have flere restauranter? Det ved vi ikke endnu. Som det er nu, står cirka 40 procent af centeret tomt, så vi overvejer at bygge boliger på de kvadratmeter, vi ikke kan fylde ud. Vi er rigtig glade og tilfredse med vores private udlejning i Østerhøj, og vi tror på alternative boformer med studielejligheder og taghaver. Forbrugeradfærden i Vollsmose er ret ensidig, men med blandede boformer følger et mere blandet forbrug.

Hvordan spiller Dan Mark Ejendomme ind i de politiske planer for Vollsmose?

- Et af de politiske mål er at bygge 1.600 nye private boliger. Dér byder vi 100 procent ind på at bygge boliger. Det kunne eksempelvis være meget pladsoptimerede boliger - det vil sige små boliger -, som henvender sig til studerende eller unge, der lige er flyttet hjemmefra. Generelt giver udviklingsplanen nogle spændende muligheder, og vi tror på Vollsmose og den positive udvikling i bydelen. Så vi er ikke bange for at investere i bydelen. Jeg håber dog, at der kommer andre investorer og aktører på banen, for sammen kan vi skabe meget mere fremdrift.

Erhverv i fremtidens Vollsmose

Arealerne, hvor Vollsmose Torv i dag ligger, vil også i fremtiden udgøre hovedparten af Vollsmoses nye centrum. Omdannelsen af et bydelscentrum indebærer, ifølge udviklingsplanen, både nedrivninger, renovering, tilbygninger og nybygninger i forbindelse med det eksisterende center. Derudover skal der etableres et væsentligt antal nye erhvervs- og boligarealer. Planen er også, at der vil indgå arealer til erhverv, service og dagligvarebutikker nær nogle af stationerne i Vollsmose, hvor letbanen formentlig vil køre.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her