Spring navigation over

FAB om genhusning

Over de næste 10 år skal alle beboere i Vollsmoses parker enten midlertidigt eller permanent genhuses. Foto: Colorbox

Vollsmose Avisen har sendt beboernes spørgsmål om genhusning videre til boligorganisationerne Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB. Her er svarene fra FAB.

Hvor skal jeg flytte hen?

Du bliver genhuset i Odense Kommune, medmindre du ønsker andet. Genhusningen kan foregå både i og uden for Vollsmose. Er du i job eller uddannelse og har ren straffeattest kan du blive genhuset i Vollsmose, såfremt der er en passende ledig bolig. Hvis din bolig skal renoveres, kan du som udgangspunkt blive genhuset i egen boligafdeling, såfremt der er en passende ledig bolig. Midlertidig genhusning er så vidt muligt i egen afdeling.

Kan jeg få en lige så billig bolig og i samme størrelse, som jeg har nu?

Din permanente genhusningsbolig vil, hvis det er muligt, være af cirka samme størrelse og kvalitet, som den du fraflytter. Der vil også blive taget hensyn til individuelle forhold som gangbesvær, institutioner og den slags i det omfang, det kan lade sig gøre. Vi vil gøre vores bedste for at finde en bolig med tilsvarende huslejeniveau, som den du har i dag. Men vi kan ikke garantere, at du får præcis samme husleje.

Hvem betaler flytningen?

Udgifterne til flytning og flyttekasser bliver betalt af FAB, og flytningen sker med hjælp fra et flyttefirma, som FAB vælger. Du skal selv pakke dine ting i flyttekasser.

Hvornår skal jeg genhuses?

Når FAB kender den nøjagtige tidsplan for, hvornår de enkelte boliger skal rives ned, vil du få besked. Du får også et møde med en genhusningskonsulent fire til otte måneder før, du skal flytte.

Hvad med mit netværk?

Du vil stadig have dit netværk, men det kan godt være, at du kommer til at bo lidt længere væk fra venner, familie, din klub/forening, end du gør i dag. Derfor vil det være en god idé, at du begynder at tænke på, hvordan du også fremover kan have kontakt med dit netværk.

Hvad med mine børns skole og institutioner?

Sammen med genhusningskonsulenten gennemgår I din og familiens konkrete situationer, så der kan blive taget hensyn til eksempelvis skoler i det omfang, det kan lade sig gøre.

Hvorfor skal boligerne renoveres?

Fordi de snart er 50 år gamle og trænger til at blive renoveret. Samtidig ønsker vi også, at boligerne bliver attraktive og tidssvarende i forbindelse med udviklingen af Fremtidens Vollsmose.

Og hvilken slags renoveringer bliver det?

Det afklares i forbindelse med udarbejdelsen af afdelingens fysiske helhedsplan. Helhedsplanen udarbejdes i samarbejde med beboerne og skal godkendes på et afdelingsmøde.

Stiger huslejen meget, når min bolig er blevet renoveret?

I forbindelse med den fysiske helhedsplan vil der ske huslejestigninger. På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige præcis, hvor meget huslejen stiger. Det bliver fastlagt i forbindelse med udarbejdelse af den fysiske helhedsplan.

Skal vi blive boende, mens der bliver revet bygninger ned?

Nej, på det tidspunkt hvor en bygning skal rives ned, vil alle bygningens beboere være flyttet.

Hvis man skal midlertidigt genhuses, kan man så godt flytte tilbage til sin bolig i Vollsmose, selvom man ikke er i arbejde, har en plettet straffeattest eller andet?

Ja, du beholder din lejekontrakt i forbindelse med midlertidig genhusning og flytter derfor tilbage til din bolig, når den er renoveret.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her