Spring navigation over

Mansaf med oksekød og gurkemejeris

Muslimer i hele verden fejrer i denne tid ramadanen - den muslimske fastemåned. I den anledning har Vollsmose Avisen fundet en opskrift, der ofte kommer på bordet efter solnedgang. 

Ramadan betyder, at muslimer faster fra daggry til lidt efter solnedgang og fordyber sig åndeligt i religionen. Fasten består blandt andet i, at de afholder sig fra alt, hvad der kan spises og drikkes. Men efter solnedgang samles familie og venner for at bryde fasten sammen og indtage mange forskellige madretter. En af de retter, der traditionelt serveres på mange borde efter solnedgang, er den jordanske nationalret mansaf. Til den store eid-fest er det især tradition at spise mansaf med lammekød. Den serveres også ved andre festlige begivenheder ikke bare i Jordan, men i hele Mellemøsten.  Retten findes dog i flere varianter og kan laves enten med kylling, fisk eller oksekød. 

Sådan gør du: Kom ris, boullion og gurkemeje i en gryde med vand. Rør rundt i gryden, så gurkemeje og boullion fordeler sig. Lad risene koge med låg i 10 - 12 minutter. Når risene er kogt, tages de af varmen. Lad dem trække under låg i cirka 10 minutter. Smut mandlerne ved at hælde kogende vand over dem og lad dem stå i fem minutter. Rist cashewnødder og mandler på en pande med lidt olie. Giv dem eventuelt et drys salt. Steg oksekødet på en pande i lidt olie ved høj varme i cirka fem minutter. Lav en krydderiblanding af for eksempel garam masala, cajun eller jamaican jerk. Vend krydderier i kødet og steg videre i to minutter. Smag kødet til med salt og peber. Kom herefter gurkemejerisene på et stort fad. Fordel kødet over risene, og drys de ristede nødder over til sidst.

 

Det skal du bruge (4 personer)

Gurkemejeris:
4 dl basmati- eller jasminris
6 dl vand
1 spsk. Gurkemeje
1 bouillon-terning

Ristede nødder:
150 g mandler
150 g cashewnødder, usaltede
1/2 spsk. olie
Salt

Oksekød:
500 g oksekød i strimler
1/2 spsk. olie
1 tsk. kanel
1 spsk. krydderimix
Salt
Peber

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her