Spring navigation over

Ny klub vil lade børn være børn

Det er vigtigt for initiativtagerne bag klubben at vise børnene, at man kan fungere sammen på tværs af kultur, religion og baggrund.

Tre kvinder fra Granparken har startet en ny klub for børn mellem 5-12 år, der har åbent tre eftermiddage om ugen. Der manglede tilbud til børn i den alder, forklarer kvinderne.

Da Fowsia Mohamed Abdi var barn i Vollsmose, var der masser af tilbud efter skoletid. Der var Pyramiden, Ragnarok og Hjul i Mosen, husker hun. De steder er siden lukket, og nu ser den 32-årige mor mest børnene lege udenfor efter skole. Derfor har hun sammen med to andre kvinder fra Granparken startet en børneklub for Odenses børn mellem 5-12 år.

Det nye tilbud slog dørene op i Granparkens beboerhus i påskeferien, og det var en stor succes, ifølge initiativtagerne selv.

- Der kom rigtig mange børn, og mange af dem, der kom på åbningsdagen for at se nærmere på klubben, meldte sig til, siger Fowsia Mohamed Abdi og forklarer, at kvinderne følte, at der var et behov for et tilbud til børn i den alder.

- Mange tilbud - som ungdomscenteret - er for de større børn. Men børnene under 12 år har også meget fritid efter skole, som vi gerne vil have, at de bruger i nogle gode og trygge rammer og ikke kun på gaden, tilføjer Maryan Sharif, der også er en af de voksne i klubben.

 

Vil skabe netværk

48 børn er allerede tilmeldt  klubben, der har åbent mandag, tirsdag og onsdag eftermiddag. Selvom klubben er et gratis tilbud og bliver drevet af forskellige frivillige unge og voksne, er det vigtigt, at børnene bliver tilmeldt, så de frivillige har ansigt og kontaktoplysninger på forældrene.

- Vi vil gerne have, at forældrene til børnene i klubben er involverede, og at vi har mødt dem. Det er vigtigt, at der er gensidig tillid og tryghed, forklarer Fowsia Mohamed Abdi.

LÆS OGSÅ: Flere børn bruger fritiden aktivt

Hun vil - ligesom de andre initiativtagere og frivillige - gerne gøre en forskel for Vollsmose og områdets børn - blandt andet ved at samle børn og voksne på tværs af kultur, religion og baggrund.

- Mange børn herude har ikke nødvendigvis et stort netværk, så det vil vi gerne skabe for dem. Vi vil give dem et sted, hvor de kan få nye venner, være kreative og blive opmuntret til at være sig selv, siger hun.

 

Viser børnene tillid

Målet med klubben er med kvindernes ord at lade børn være børn. Et par 11-årige piger har allerede taget initiativ til, at der bliver undervist i dans i klubben. Et par frivillige unge mænd sørger for fodbold, og andre frivillige tilbyder lektiehjælp. Ellers bliver der spillet spil, hørt musik og lavet forskellige kreative sysler. Ifølge de tre kvinder i Granparken bliver de nu stoppet af børnene i området, der vil vide, hvornår klubben har åbent næste gang.

- Vi vil gerne skabe et kreativt sted, hvor børnene tager medansvar, og vi viser dem tillid og opmuntrer dem til at være modige, siger Fowsia Mohamed Abdi.

- Og så ville det være helt fantastisk, hvis vi får børn uden for Vollsmose til at komme, så vi får rystet posen og får skabt relationer på kryds og tværs af byen, tilføjer Nadia Vaseem, der også er en af initiativtagerne. 

Der er stadig plads til både flere børn og frivillige i børneklubben.

Vil du komme i klubben?

Granparkens børneklub har åbent mandag, tirsdag og onsdag kl. 15.00 - 18.00. Klubben har lokaler i Granparkens beboerhus. Alle børn i Odense mellem 5-12 år er velkomne, og der er altid voksne til stede.  Vil dit barn med i klubben, eller vil du være frivillig? Så kontakt Fowsia på telefon 61 73 50 13.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her