Spring navigation over

Karameller med havsalt

Nu er det snart fastelavn, hvor vi får besøg af både Spiderman og varulve - altså de udklædte børn. Man kan jo vælge at købe lidt syntetisk slik til de kære små, men man kan også lave sine egne karameller. Det har borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard gjort. 

Det er ikke svært at lære at lave karameller, men det kan være lidt svært at mestre processen og få den rette konsistens. Så her er et par gode råd. Brug en stor gryde, så det ikke koger over. Karamelmassen skal koge ved jævn varme og uden låg. Brug en stor flade for eksempel en bradepande til afkøling. Kom ikke massen i køleskabet til afkøling, men lad det stå ude på bordet. Hvis karamellen bliver for blød eller for klisteret, kan man godt komme det tilbage i gryden og koge det igennem en gang mere.  Bare pas på, at det ikke brænder på. Velbekomme.

Det skal du bruge:


½ l piskefløde
250 g sukker
120 g glukosesirup
1 spsk. flagesalt

Sådan gør du: Kog sukker, fløde og glukosesirup ved middelvarme i omkring 40 minutter. Rør i det med jævne mellemrum. Karamelmassen skal blive gylden, sej og tyktflydende. Det skal være sådan, at den slipper bunden, når man rører i den. Tag eventuelt en lille skefuld karamel og hæld det i noget meget koldt vand. Hvis det flyder ud i stedet for at formes, er massen ikke klar. Tilsæt et nip flagesalt, når karamellen er færdig. Hæld massen ud på en plade eller bradepande med bagepapir. Drys med flagesalt. Lad karamellen køle af ved stuetemperatur i to til tre timer, før den skæres ud og er klar til servering.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her