Spring navigation over

Beboernes tip sørger for godt gadelys

I Vollsmose kan man eksempelvis tippe, når det drejer sig om de grønne områder omkring søerne og vejene Vollsmose Allé, Kertemindevej, Åsumvej og Ejbygade.

Nu er der igen lys i alle kommunens gadelamper langs stierne i Vollsmose takket være flere tip fra opmærksomme beboere.

Hvis aftenturen med hunden i løbet af vinteren er gået forbi søerne i Vollsmoses grønne områder, har man måske lagt mærke til gadelamper uden lys.

- Henover vinteren har vi fået en del tip om fejl på gadebelysningen langs stierne i Vollsmose. Der er kommet flere tip, end vi plejer at få, fortæller Jan Baunehøj Andersen, der er projektleder hos Vejdrift i Odense Kommune.

Det var særligt beboernes tip om strækninger på stierne, hvor ikke bare en enkelt, men op til flere gadelamper i træk var gået ud, som gjorde Odense Kommune opmærksom på, at belysningen trængte til et ekstra eftersyn.

 

Effektivt med tip

De mange tip fra beboerne har betydet, at al belysningen på de kommunale områder i Vollsmose nu er blevet gennemgået.

LÆS OGSÅ: App giver tusindvis af tips

- Vi er ret afhængige af, at borgerne er gode til at tippe os, når de ser noget, der ikke er, som det skal være. De er vores øjne derude, hvor de bor og færdes, siger Jan Baunehøj Andersen og fortsætter:

- Det fungerer rigtig godt og effektivt med borgernes tip. På den måde kan vi meget hurtigere finde og udbedre fejl.

 

Igen fuldt blus på gadelyset

Gennemgangen af gadelamperne viste, at problemet med manglende lys på stierne særligt skyldtes defekte pærer samt en enkelt skade på et kabel.

- I forhold til pærerne så har de ikke holdt så længe, som vi regnede med, forklarer Jan Baunehøj Andersen.

Både kabelskaden og de defekte pærer er nu blevet ordnet, så der igen er lys i alle de gadelamper, som Odense Kommune står for driften og vedligeholdelsen af.

 

Tipper mest om affald

Samlet set har der været 98 tip i Vollsmose-området i 2018. Der er oftest blevet tippet om affald - helt konkret 21 gange. Men også beplantning og vejbelægning er i ’top 3’ over de ting, beboerne tipper mest.

LÆS: Oprydningen er kun et tip væk

’Giv et tip’-appen har eksisteret siden 2015 og har den fordel, at man kan tippe kommunen, så snart man opdager fysiske forhold, der ikke er i orden. Og det virker tilsyneladende. Efter appens lancering er der tikket tusindvis af tip ind på kommunens Park- og Vejdriftskontor, som har ansvaret for at vedligeholde og pleje kommunens arealer.

 

Færre tip i Vollsmose

I Vollsmose-området bliver der generelt tippet en del mindre end i for eksempel Odense C. En del af forklaringen er, at der ikke er så mange kommunale områder i Vollsmose, hvor boligorganisationerne står for størstedelen af vedligeholdelsen og oprydningen.

I Vollsmose kan man eksempelvis tippe, når det drejer sig om de grønne områder omkring søerne og vejene Vollsmose Allé, Kertemindevej, Åsumvej og Ejbygade.

 

Giv et tip

Man kan tippe Odense Kommune på odense.dk/tip eller via kommunens mobil-app ’Giv et tip - Odense’, som hentes i App Store eller Google Play.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her