Spring navigation over

Seks film til decembers juletid

Arkivfoto

Der er ikke noget bedre end december og juleferie, hvor man kan få tid til at se nogle gode og hyggelige film. Jeg har set mange film, og her kommer mine anbefalinger til god underholdning i juleferien. 

 

Bedste romantiske julefilm: Love Actually

’Love Actually’ er en rigtig dejlig film, hvor man følger otte par og deres kærlighedsproblemer henover julen. Der er mange forviklinger i historien, vi møder alle typer personer og indimellem opstår der sød musik. Jeg har valgte denne film, fordi skuespillerne er rigtig gode - næsten alle de gode engelske skuespillere er med. Det er en sød film med fantastisk musik, og den bliver med garanti vist i fjernsynet i juledagene.

Filmen kan ses gratis på Filmstriben - Bibliotekernes Filmtilbud. Den kan også streames på Netflix eller lejes online hos Viaplay og Blockbuster.

Bedste danske julefilm: Den tid på året

Et dansk komediedrama af og med Paprika Steen. Filmen handler om en familie, der vil holde jul med hele familien og holde traditionen i hævd, selv om de ikke er lige vilde med hinanden. Men heldigvis er det kun juleaften en gang om året. Det fede ved filmen er, at der er så mange små ting, der går galt, som man sagtens kan sætte sig ind i.

Filmen kan lejes online via Google Play og YouTube.

Mest mærkelige julefilm: Grinchen - julen er stjålet

Filmen handler om Grinchen, der bare er rigtig sur og hader julen. Han beslutter sig derfor for at stjæle julen og afskaffe den én gang for alle. Det går selvfølgelig ikke helt som forventet, men selvom Grinchen er sur, udvikler han sig gennem filmen. Det er en rigtig sjov, skør og underholdende komedie, og man er i godt selskab med Jim Carrey. Teknisk set er filmen også godt lavet.

Filmen kan lejes online via Google Play og YouTube eller streames via Netflix.

Bedste julefilm for voksne: Bad Santa

I denne film har nogle plattenslagere klædt sig ud som julemanden og hans alf for at plyndre et indkøbscenter og ødelægge julen for alle. De møder et otteårigt barn, som ender med at lære dem, hvad julen virkelig går ud på. Jeg har valgt denne film, fordi det er befriende med en julefilm med så lidt julestemning. Der bliver bandet rimelig meget i filmen på en sjov måde, men som ikke er for de mindste.

Filmen kan streames på Viaplay.

Bedste julefilm for børn: Frost / Frozen

Dette er animationsfilmen om de to søstre, Anna og Elsa, der efter en ulykke bliver adskilt og må gå meget igennem for at blive genforenet. Filmen er løst baseret på H.C. Andersens eventyr Snedronningen, og der medvirker rigtig mange sjove bi-karakterer. Jeg synes, at det er en fantastisk film, som voksne og børn nemt kan se sammen. Den evner at fortælle en medrivende historie og taler ikke ned til børn.

Filmen kan lejes online via GooglePlay.

Bedste ikke-julefilm: Die Hard

Den første ’Die Hard’-film er en rigtig actionfilm om politimanden John McClane, der vil vinde sin kone tilbage og derfor tager til hendes firmas julefest i et højhus. Bygningen bliver imidlertid indtaget af en flok terrorister, der tager festens gæster som gidsler. Men det finder John McClane sig ikke i. Den første ’Die Hard’ er noget helt særligt, og for mig bare indbegrebet af fed underholdning. Og så er det ikke rigtig jul, før jeg har set Bruce Willis sige ’Yippee-ki-yay, motherfucker’.

Filmen kan lejes online via Google Play, YouTube og Viaplay.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her