Spring navigation over

Kirken og biblioteket går sammen om kultur i Mosen

Forfatter Sofie Jama holdt foredrag for en masse elever fra Mulernes Legatskole i Vollsmose Kirke.

Vollsmose Kirke og Vollsmose Bibliotek har skudt et samarbejde i gang. De vil bruge flere af bydelens gode rum til at nå bredere ud med kulturelle arrangementer.

I sidste uge besøgte den somaliske forfatter, Sofie Jama, Vollsmose Kirke og talte for 200 tilhørere fra Mulernes Legatskole. Foredraget var startskuddet på et nyt samarbejde mellem Vollsmose Bibliotek og Vollsmose Kirke om kulturelle arrangementer i bydelen.

- For Vollsmose Bibliotek er det oplagt at samarbejde med lokale aktører som blandt andet Vollsmose Kirke, der har været en fast bestanddel af området i mange år, og som har meget at byde ind med, siger leder af Vollsmose Bibliotek, Dynke Jeppesen.

Plads i kirken

Hun peger i den forbindelse på, at det fungerede fint at lade kirken være rammen om arrangementet med den somaliske forfatter, selvom det måske var en overraskende lokation for eleverne.

- Dels er der god plads i kirken, og dels er det et dejligt rum. Og så er det også et signal om, at kirken kan bruges til mange forskellige ting - blandt andet at samle unge mennesker til en spændende debat, siger Dynke Jeppesen og tilføjer, at Vollsmose råder over mange gode rum, der bare skriger efter at blive brugt.

Kultur med bred appel

Foreløbig har kirken og biblioteket i Vollsmose aftalt at være fælles om et par arrangementer om året. Og de to institutioner er også enige om, hvilket mål arrangementerne skal have.

- De skal appellere bredt og være med til at række ud til mange beboere og gå i dialog med dem. Arrangementet med den somaliske forfatter Sofie Jama var i den forbindelse en god begyndelse, siger Dynke Jeppesen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her