Spring navigation over

Asiatisk salat med and

Den 10. november var det mortensaften, hvor der traditionen tro skal andesteg på middagsbordet. Men hvad kan man gøre med resterne af stegen? Borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard har et bud.

Jeg kender mange, der ikke vil lave en hel and, fordi de kun er to personer og ikke ved, hvad de skal bruge resterne af andestegen til. Det, synes jeg, er synd, da en hel and giver en helt anden fornøjelse til mortensaften eller jul. Så her vil jeg prøve at komme med en opskrift på, hvad man kan bruge resterne til og samtidig få en helt ny spiseoplevelse. Jeg tror, at det kan være en god motivation til at få brugt sine madrester - og undgå madspild - hvis man finder på noget, der smager anderledes. Hvor mange måske bruger resterne til en gang biksemad, så giver denne opskrift en form for asiatisk and. Hvis man ikke har rester fra en and, kan man i stedet bruge et andebryst. Velbekomme.

Det skal du bruge:

Resterne fra en andesteg eller et andebryst
Salt
Peber
½ spidskål
1 gulerod

Chili-lime-dressing:
½ chili
½ cm ingefær
2 fed hvidløg
1 spsk. sukker
1½ spsk. fiskesauce
1½ spsk. limesaft
1 spsk. vand

Til servering
1 appelsin
2½ spsk. ristede og saltede peanuts
½ håndfuld frisk koriander

Sådan gør du: Anden skæres i mindre stykker og steges på en pande ved middelvarme. Spidskålen skæres i tynde skiver og kommes på panden. Når kålen er faldet lidt sammen, lægges der låg på. Lad det stege cirka 10 minutter under låg og rør en gang imellem. Rens og hak chilien fint. Skræl og riv ingefær fint. Pil hvidløg, og hak det fint. Bland det hele med fiskesovs, vand, sukker og limesaft til en dressing. Skræl og høvl guleroden i tynde strimler med et mandolinjern eller en kartoffelskræller. Skræl appelsinen og skær den i fileter. Anret gulerodsstrimler, and og kål i portionsskåle. Hæld dressingen over, og drys med peanuts, appelsin og koriander.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her