Spring navigation over

Kommunen politianmelder imam i Vollsmose

Odense Kommune har anmeldt imam Abu Bashar fra Vollsmose til politiet for at stille en række kontrollerende krav til en kvinde i en skilsmissesag. Det skriver flere medier.

Berlingske er kommet i besiddelse af et brev, der ifølge avisen skitserer vilkår fastsat af imam Abu Bashar fra Vollsmose, som en kvinde har skullet underkaste sig for at opnå en skilsmisse.

Kontrakten fastslår blandt andet, at kvinden skal betale 75.000 kroner til sin mand, samt at hun mister sine børn, hvis hun gifter sig med en ny mand.

Derfor har Odense Kommune nu politianmeldt imam Abu Bashar, som har underskrevet kontrakten, oplyser DR.

- Jeg synes, at det vidner om psykisk vold mod den her kvinde. Der er ikke nogen, der indgår sådan en kontrakt uden at have været under et gevaldigt pres, og det skal vi have sat en stopper for, siger borgmester Peter Rahbæk Juel til DR.

Brevet er kommet frem efter der i de seneste dage er blevet sat fokus på, at der i Vollsmose eksisterer et religiøst råd, der udfører negativ social kontrol og undertrykker mænd og kvinder i byen, der for eksempel ønsker skilsmisse.

Onsdag indledte Odense Kommune et arbejde med at kortlægge, hvem der er med i det religiøse råd i Odense, og hvordan de agerer. Samtidig besluttede et rødt flertal i Odense i sidste uge at nedsætte en enhed, som skal styrke kommunens indsats mod negativ social kontrol. Det var en del af budgetforliget for 2021.

Seneste Artikler

Nu er firkanten officielt brudt op

Læs mere

Hjemme hos Shahbaz Aslam

Læs mere

Der er blevet mere stille i bydelen

Læs mere

- De snakker om os på hele plejehjemmet

Læs mere

Kinesisk inspirerede rejer

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her