Spring navigation over

Iværksættere forfølger store drømme

Det er Amin Mahamoud, som designer tøjet. Det hele foregår bag skærmen på hans iPhone.

Tre unge iværksættere fra Fyrreparken har startet et nyt tøjmærke, der skal sætte fokus på gaden som et positivt fænomen.

Amin Mahamoud har altid haft en iværksætter gemt i maven. Drømmen om at lave noget selv har været der, lige så længe han kan huske. For et års tid siden besluttede han sig for at prøve at gøre drøm til virkelighed. Sammen med to venner, Ayuub Nuur og Shirwa Artan, har han derfor startet tøjmærket La Rué, som betyder gaden på fransk. Indtil videre består kollektionen af sorte og hvide t-shirts, hoodies og sweatshirts med navnet La Rué og en stregtegning på forsiden. På ryggen er der trykt ’Family first’.

- Jeg tænkte på mange af de problemer, der er herude i Vollsmose. Navnet La Rué valgte vi, fordi vi gerne ville have, at gaden skulle betyde noget positivt. Gaden skal være et godt og trygt sted at være, ikke et sted, hvor der er ballade. Illustrationen symboliserer, at der er forskellige veje i livet, man kan tage. Nogen er korte, andre er lange og lidt mere kringlede. Sådan er livet jo, forklarer Amin Mahamoud og fortsætter:

- Family first betyder, at vi holder sammen. Om du bor i et villakvarter eller kommer ude fra landet. Det er ligegyldigt. 

Det er Amin Mahamoud, som designer tøjet. Det hele foregår bag skærmen på hans iPhone.

Store drømme

Idéerne er mange, og drømmene store hos Amin Mahamoud, Ayuub Nuur og Shirwa Artan. De kunne godt tænke sig at udvide kollektionen med både kasketter, joggingsæt, sko og tasker, og der skal være noget for både drenge og piger. Indtil videre har de selv lagt deres sparepenge i projektet, men de leder efter investorer, som vil være med til at støtte dem.

Ved siden af iværksætteriet går drengene i skole. To af dem er startet på handelsskolen, og den tredje går i 9. klasse. Men ved siden af skolen er der altså tid til at forfølge drømmen om egen virksomhed. Selvom det kan være udfordrende at være iværksætter, tror drengene fuldt og fast på projektet.

- Jeg har altid tænkt på at lave noget selv, så jeg har bare prøvet at kæmpe mig op. Jeg har aldrig spurgt nogen om hjælp, for jeg ville gerne selv prøve. Og så kom resultatet, siger Amin Mahamoud, som sammen med vennerne indtil videre har solgt 23 t-shirts.

- Vi starter med at tage Vollsmose. Så tager vi Odense, Danmark, Skandinavien og Europa, slutter Amin Mahamoud med et smil.

Seneste Artikler

Nu er firkanten officielt brudt op

Læs mere

Hjemme hos Shahbaz Aslam

Læs mere

Der er blevet mere stille i bydelen

Læs mere

- De snakker om os på hele plejehjemmet

Læs mere

Kinesisk inspirerede rejer

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her