Spring navigation over

Behzads kreative livsprojekt

Behzads kreative værksted på etagen over Vollsmose Bibliotek har åbent hver dag fra klokken 10.00 - 14.00.

Behzad Behrouz fra det kreative værksted på Vollsmose Bibliotek bruger al sin tid på at lave kreative ting og formidle det til andre - især børn, som giver ham den skarpeste feedback.

- Det er en livsnødvendighed for mig at lave kreative ting og formidle vigtigheden af at være kreativ til andre, specielt børn.

Sådan siger Behzad Behrouz, der holder til i sit kreative værksted i det tidligere kulturhus, hvor han er omgivet af tegninger, malerier, masker og skulpturer samt 117 forskellige genbrugsting, der er gode lige at have ved hånden. Med andre ord: Behzad er i sit rette element.

- Min idé med det kreative værksted er, at det blandt andet skal være et sted, hvor børn fra børnehaverne og skolerne i Vollsmose kan komme og udfolde deres kreative evner eller måske bare stifte bekendtskab med at tegne og male, fortæller Behzad Behrouz.

Bedst at arbejde med børn

Behzad Behrouz har haft sit kreative værksted på første sal over Vollsmose Bibliotek i otte år. Og i den periode har han ofte haft besøg af børn fra børnehaverne i Vollsmose. Noget som har været meget naturligt for ham, da han selv har taget en uddannelse som pædagog i Danmark. Men han har også haft stor gavn af det i sit eget kreative arbejde.

- Børn er meget umiddelbare. De giver lynhurtigt udtryk for, hvad de mener om det, de ser. På den måde har de ofte stillet nogle indlysende spørgsmål til noget af det, jeg har lavet, som har sat nye tanker i gang hos mig, erkender Behzad Behrouz.

LÆS OGSÅ: Kreativitet sætter tankerne fri

Ofte har han stillet børnene nogle opgaver. Blandt andet at de skulle tegne eller male, hvad de havde set på deres vej til det kreative værksted. Det har hver gang været en sjov opgave, og det har været med til at skærpe deres sanser.

- Det er naturligt for børn at arbejde kreativt. Jeg vil gerne vise dem mulighederne og hjælpe dem med at komme i gang med at bruge forskellige redskaber. Hvis man skal udvikle kreative mennesker, er det nødvendigt, at de er med i den kreative proces på et tidligt tidspunkt i deres liv.

Kreativ fra barnsben


For Behzad Behrouz, der stammer fra Iran og kom til Danmark i 1985, gjorde kreativiteten tidligt sit indtog. Og den blev udbygget, da han tog en uddannelse som arkitektassistent fra Teheran Institute of Technology.

- Den gjorde, at det blev helt naturligt for mig at være med i kreative projekter, fortæller Behzad Behrouz.

Det kom de første år af Behzads ophold i Danmark Badstuen i Odense til gode. Og i de sidste syv til otte år er det i Vollsmose, den kreative iraner har sat sine aftryk.

Flere skulpturer bærer således Behzad Behrouzs signatur. Blandt andet har han lavet ’Ladycan’, der er opstillet på Vollsmose Bibliotek. Skulpturen består udelukkende af genbrugsmaterialer.

- Med den skulptur vil jeg gerne vise, at genbrugsmaterialer er særdeles brugbare for kunstnere, siger han

Frivillig for livet

Om godt og vel et års tid går han på pension. Men det gør kreativiteten i ham ikke.

- For mig er det at være kreativ et livslangt projekt. Derfor har jeg hele tiden nye idéer til tegninger, malerier og skulpturer i hovedet. Dem håber jeg på at få mulighed for at realisere, selvom jeg går på pension. Det bliver så bare som led i noget frivilligt arbejde, slutter Behzad Behrouz.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her