Spring navigation over

Q’s Barbershop bliver til dokumentarfilm

Q's Barbershop sørger for, at de unge i Vollsmose har stil og fede frisurer. Foto: Anders Nydam

Populær frisør er hovedperson i en ny dokumentarfilm, der vil fortælle en humoristisk og positiv historie fra Vollsmose.

Når filmfestivalen CPH:DOX i slutningen af marts løber af stablen, er en del af Vollsmose med på det store lærred. Frisør og iværksætter Qasim Ahmed og hans salon Q’s Barbershop i Vollsmose Torv er nemlig omdrejningspunktet i en ny dokumentarfilm med titlen Q’s Barbershop.

LÆS OGSÅ: Billedserie fra Q's Barbershop vinder fotopris

I filmen følger man Qasim og det populære hænge-ud sted for byens unge somaliske drenge og mænd. Her kan kunderne ikke kun få en Usher, en Flat Top, en Houseparty eller en Will Smith med low fade i siden. De får også råd om de store spørgsmål i livet såsom kærlighed, parforhold eller uddannelse. Og hvis der er brug for det, hjælper Qasim også med danskprøven, imens han trimmer og styler.

- Jeg håber, at filmen kan være med til at nedbryde fordomme ved at omfavne og dyrke det multikulturelle og forskelligheden. I al beskeden mener jeg at have skabt en historie om Vollsmose, som ikke er set tidligere. Altså en humoristisk og positiv historie om en stribe farverige karakterer med fede frisurer, appetit på livet og med de samme håb og drømme og benspænd som alle vi andre. Et portræt af virkeligheden og et udsnit af hverdagen i en af Danmarks mest omdiskuterede boligområder. Og hvor man for en gang skyld får lov til at se dem i øjnene, som det hele handler om, lyder det fra instruktør Emil Langballe i en pressemeddelelse.

Filmen Q’s Barbershop har forpremiere i Odense den 15. marts. Den er desuden udtaget til NORDIC:DOX AWARD og har verdenspremiere på CPH:DOX lørdag den 23. marts i København. Filmen kan også ses på DR3 den 31. marts.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her