Spring navigation over

Fra rapper-drøm til familieliv

Asem Jomaa underviser blandt andet valgfagshold under fritidsundervisningen og i H. C. Andersen Skolens heldagsskole gennem ungdomscenter Camp U. Arkivfoto: Mustafa Markabi

Fra en tidlig alder havde Asem Jomaa en drøm om at blive rapper. Det var dog ikke som frontfigur på scenen, men i stedet bag scenen som underviser, at livet med musikken for alvor gav mening for ham. 

Døren bliver langsomt åbnet i lejligheden i Birkeparken. Bag den står den friske 32-årige Asem Jomaa. Med en varm hilsen byder han indenfor. Jeg bliver vist ind i den store stue.

- Dansk eller arabisk kaffe, spørger han.

Legetøjsbiler ligger på gulvet, og til den ene side står en vugge. Asem Jomaa kommer med kaffe og sætter sig i en af de sorte sofaer.

Selvom han nu både har kone og børn og lever et liv, hvor meget omkring ham emmer af familiefar, så er han stadig kendt i Vollsmoses gader som ‘rapperen’.

- Folk husker mig som ham rapperen fra den tid, hvor jeg tog min musikkarriere virkelig seriøst, siger Asem Jomaa.

- Førhen kunne jeg godt bruge i hvert fald fire-fem timer om dagen på min musik. Nu bruger jeg kun en time om ugen, forklarer han.

 

Musik fra en ung alder

Asem Jomaas liv med musikken startede, da han som 13-årig fik øjnene op for rapperen 2pac og drømte om at blive lige så stor som ham en dag.

- Vi har altid lyttet meget til musik i min familie. Så for mig startede det med noget gammelt arabisk musik og udviklede sig til Elvis og Michael Jackson, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Travlhed i lydstudiet Undergrunden

For hans familie og venner var idéen om en fremtid i musikverdenen i starten helt fremmede og urealistisk.

- Selvfølgelig var mange skeptiske i starten, når du kommer med en drøm om at blive rapper. Men alle har været gode til at støtte - især da de så, at det fungerede, fortæller Asem Jomaa om tiden, hvor den spæde drøm tog fart.

 

Valget om at stoppe

Toppen af sin selvstændige musikkarriere nåede Asem Jomaa, da han udgav pladen ‘Underneath the Concrete’ med vennen Steffen. Sammen tog de også jævnligt ud og spillede koncerter.

I nogle år levede han sin drøm ud. Men han havde svært ved at tilpasse sig livet i overhalingsbanen og måtte derfor erkende, at han blev nødt til at trække sig fra rappen.

- Min familie har været en støtte hele vejen igennem. Selv da jeg valgte musikkarrieren fra og ikke gad at gøre mere ud af det, men hellere ville undervise i det, siger Asem Jomaa, der i 2010 valgte at trække sig tilbage som rapper.

For selvom livet som musiker var fantastisk, så var der stadig nogle ting, Asem Jomaa ikke brød sig om.

- Det med at stå frem, optræde og skabe et bestemt billede af sig selv, som folk ser op til, det kunne jeg ikke lide. Det blev for meget Asem og for lidt musikken og teksterne, husker han.

 

Videregiver drømmen

Derfor var han heller ikke i tvivl, da Rising Ungdomsskole spurgte, om han ville undervise i rap.

Idag arbejder han i Ung Odense og har fast base i kælderen på Camp U, hvor han underviser unge i studiet Undergrunden.

- At undervise er at udleve rapper-drømmen på en anderledes måde. Jeg videregiver lysten til musik og drømmen om en musikkarriere til de unge. Det føles tilfredsstillende, og det giver mig lyst til at fortsætte, siger Asem Jomaa.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her