Spring navigation over

Tyrkisk ret med porre og bulgur

Den vinterhårdføre porre er i sæson lidt endnu. Derfor har jeg borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard brugt den lange grøntsag i en lækker, tyrkisk inspireret ret.

Porre stammer oprindeligt fra middelhavslandene, og den er oldgammel. De gamle egyptere kendte eksempelvis til grøntsagen, der formentlig har været en del af den mad, som arbejderne fik, mens de byggede pyramiderne. I Romerriget spiste man også porrer, og på de Britiske Øer blev porren betragtet som nationalt symbol. Porre kom til det øvrige Europa med romerne, og i dag dyrkes de også på vores breddegrader.

Retten kan spises til frokost sammen med en skive brød. Den kan også bruges til aftensmad serveret sammen med kød og en yoghurt, der blandes op med lidt hvidløg. Velbekomme.

Sådan gør du: Rens porrerne og vask dem omhyggeligt. Skær dem ud i mindre stykker på cirka 3-4 cm. Varm olien i en gryde, og steg porrerne i cirka 5 minutter. Tilsæt bulguren og grøntsagsbouillon. Lad det simre under låg i omkring 15 minutter, indtil bulguren er dampet færdig, og porrerne er blevet møre. De skal ikke være smattet helt ud, men stadig være al dente.

Det skal du bruge (4 personer)

500 g porrer
1 dl bulgur
1 dl olivenolie
2½ dl grøntsagsbouillon

 

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her