Spring navigation over

B1909 kæmper for at undgå nedrykning

Forårssæsonen blev sparket i gang lørdag den 23. marts, hvor B1909 tabte 0-1 til Kolding Boldklub.

B1909 får brug for hvert eneste point i forårets kampe for at undgå nedrykning. Holdånd og en styrket organisation skal sikre klubbens eksistens i Danmarksserien.

B1909 tog hul på forårssæsonen med et 0-1 nederlag mod Kolding Boldklub i lørdags. Dermed fik fynboerne den værst tænkelige start på forårssæsonen, hvor udfordringerne er store, og målet derfor er klart:

- Vi skal sætte alle kræfter ind på at undgå nedrykning, lyder det bestemt fra B1909s træner, Thomas Thorhøj.

Sagen er nemlig, at B1909 er placeret næstsidst i deres pulje. Det skyldes, at holdet er blevet frataget 9 point, fordi der har været rod i klubbens kørselsregnskaber. En sanktion, der har haft store konsekvenser for den fynske klub.

- Det har været en forfærdelig oplevelse, og vores image har lidt et ordentlig knæk, erkender Thomas Thorhøj.

 

Mistede et helt hold

Samtidig har ikke mindre end 11 spillere på Danmarksserie-niveau søgt andre græsgange og forladt klubben. Det kan selvfølgelig mærkes, konstaterer træneren.

- Til gengæld har vi blandt andet fået tilgang af et par gode spillere fra Dalums divisionshold og den dygtige forsvarsspiller, Rune Rasmussen, fra Marienlyst. Så i alt i alt råder jeg over en trup af meget dedikerede spillere, lyder det fortrøstningsfuldt fra Thomas Thorhøj.

Han kan endvidere glæde sig over nogle gode træningsresultater, der har måske kan være opskriften på at undgå nedrykning:

- Vi skal blive ved med at yde en stærk holdindsats, fortsat være påpasselige i forsvaret og udnytte standard-situationerne.

 

En kæmpe skal vækkes

De sportslige udfordringer har desuden fået B1909 til at styrke organisationen. Og det har længe været tiltrængt, ifølge Jan Bramsen, formand for B1909.

Et af de nye tiltag er, at Elin Ellefsen i begyndelsen af marts blev ansat som forretningschef. Hun har blandt andet været salgs- og marketingsdirektør i postvæsnet på Færøerne. Fra den stilling ved hun, hvad det vil sige at skulle begynde fra bunden.

- Om B1909 vil jeg umiddelbart sige, at det er en gammel kæmpe, der skal vækkes til live. Først og fremmest skal vi selvfølgelig have fat i nogle flere sponsorer. Men vi skal blandt andet også i dialog med nogle af de mange mennesker, som B1909 igennem årene har betydet noget for. Klubben skal summe af liv i kraft af  stærke netværk, siger hun.

 

Klub skal være indbydende

Hvis den mission skal lykkes, stiller det imidlertid, ifølge den nye forretningschef, nogle krav:

- B1909 skal fra det øjeblik, man træder ind i klubhuset, være et indbydende sted. Der skal være lyst, venligt og pænt.

Den opgave har Elin Ellefsen allerede taget fat på. Hun er ikke i tvivl om, at hun også når i mål med den.

Hvorvidt den sportslige udfordring på fodboldbanen og kampen for at undgå nedrykning også vil lykkes, er det endnu for tidligt at sige. Og som træner Thomas Thorhøj tørt konstaterer:

- Vi får brug for hvert eneste point, vi kan skrabe sammen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her