Spring navigation over

Hvad skal den nye skole i Vollsmose hedde?

Den nye skole i Vollsmose er en del af byrådets store plan for Vollsmose - ’Den sidste Vollsmoseplan’. Her er ambitionen, at man ved at samle både børnene og kræfterne på én skole kan lykkes med at hæve elevernes faglige niveau, så de kommer på niveau med eleverne i resten af Odense.

Fire forslag til et nyt NAVN på den nye folkeskole i Vollsmose er fundet. Nu skal politikerne i Odense Kommune vælge det endelige skolenavn.

Fra skoleåret 2021/22 er der ikke længere to folkeskoler i Vollsmose. I stedet slår en ny skole for Vollsmoses elever dørene op på Abildgårdskolens matrikel. Det blev besluttet af et flertal i byrådet i foråret. Siden er der taget flere nye skridt på vejen mod den nye skole. Og hvad skal den nye skole så hedde? Det har elever og forældre på Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen nu fundet i alt fire bud på: Odinskolen, Nordøstskolen, Gillestedskolen eller Svanegårdskolen.

Det fremgår af dagsordenen til kommunens børn- og ungeudvalg næste møde.

LÆS OGSÅ: Små skridt mod ny skole er taget

Eleverne på tværs af skolerne har i løbet af efteråret kommet med forslag til et nyt navn, som er blevet indstillet både elevråd og skolebestyrelsen, der så har valgt et til to navne ud. Hvilket af de i alt fire navne det skal ende med, skal udvalget beslutte tirsdag den 8. december.

Til Vollsmose Avisen har skoleleder for den samlede nye skole, Allan Feldskou, tidligere udtalt, at det nye navn er et godt eksempel på, at den nye skole skal laves i fællesskab.

Det nye navn bliver offentliggjort onsdag den 9. december.

Forslagene til navne i i prioriteret rækkefølge: 

Hvert forslag er sendt til børne- og ungeudvalget med en begrundelse fra elever og skolebestyrelser.

1) Odinskolen
Begrundelse: "Vi ligger i Odense. Det er et stærkt navn. Odinsbro ligger tæt på området. Det er et langtidsholdbart navn. Det er mundret og har gode rødder i Odenses navn."

2) Nordøstskolen (eller Skolen i Nordøst)
Begrundelse: "Skolen ligger i Nordøst, og eleverne bor i Nordøst. Det lyder bedre og har et bedre ry end Vollsmose. Et godt navn, der hænger nært sammen med skolens placering."

3) Gillestedskolen
Begrundelse: "Det hedder vejen, som skolen ligger på. Vi skal lige sikre os, at navnet på vejen bevares. Lige pt. er den under omlægning, da den skal blive til en såkaldt sivegade."

4) Svanegårdskolen
Begrundelse: "H. C. Andersen er en inspiration, og eventyr fastholdes. Skolen bliver et sted, vor eleverne vokser til smukke svaner. Der var flere, der anførte, at dette navn er meget "børnehavne-agtigt"."

Den nye skole i Vollsmose er en del af byrådets store plan for Vollsmose - ’Den sidste Vollsmoseplan’. Her er ambitionen, at man ved at samle både børnene og kræfterne på én skole kan lykkes med at hæve elevernes faglige niveau, så de kommer på niveau med eleverne i resten af Odense. Oveni er målet at skabe en attraktiv skole med en tydelig profil i Vollsmose, som flere forældre vælger til deres skolebørn.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her