Spring navigation over

Enøjet gud lægger navn til ny skole

Fra sommeren 2021 vil der kun være én folkeskole i Vollsmose. Den skal hedde Odinskolen. Foto: Abildgårdskolen / Odense Kommune

Når klokken ringer ind for Vollsmoses skoleelever efter sommerferien i 2021, skal børnene møde på Odinskolen. Det nye navn til den sammenlagte skole har eleverne været med til at bestemme.

Fra skoleåret 2021/22 er der ikke længere to folkeskoler i Vollsmose. I stedet slår en ny skole for Vollsmoses elever dørene op på Abildgårdskolens matrikel. Det blev besluttet af et flertal i byrådet i foråret. Og i sidste uge fik den nye skole også sit nye navn: Odinskolen.

Navnet er valgt af kommunens Børn- og Ungeudvalg på baggrund af fire forslag fra elever og forældre på Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen. Her var Odinskolen indstillet som førsteprioritet.

- Det er et fint og stærkt navn. Odinskolen giver mening, fordi det passer til, at skolen ligger i Odense, tæt på Odinsbroen, og så var Odin en klog gud ifølge den nordiske mytologi, lyder det fra Raghad Al-Badri, Laki Mokhtar Mohamed og Ibrahim Abdulkadir Haji Jama Farah, der er elevrådsrepræsentanter på de nuværende skoler, H. C. Andersen Skolen og Abildgårdskolen.

 

Skoleformænd bakker op

Også skoleformand på H.C. Andersen Skolen, Salem Said, er tilfreds med det nye navn.

- Det er et fint navn med en fin mening, som eleverne har fundet på og været med til at vælge. Først og fremmest er det eleverne, der sidder i skolen hver dag. Så det skal være et navn, som børnene kan lide, siger han og fortæller, at på trods af den lange og svære proces med at lægge skolerne sammen, så er han positiv omkring den nye skole.

- Et nyt navn betyder et nyt liv på skolen. Det signalerer én, udviklet skole. Jeg håber rigtig meget, at børn og voksne kommer til at trives der, tilføjer han.

På Abildgårdskolen sætter formand for skolebestyrelsen, Farhia Ahmed, også pris på, at børn og forældre er blevet inddraget i at finde på det nye navn.

- Det giver en god fornemmelse at være med til at bestemme. Det betyder rigtig meget for mig, og jeg føler, det skaber et samarbejde og en fremtid på tværs af skolerne, siger hun og fortæller, at mange forældre - inklusiv hende selv - i starten var frustrerede og ikke følte sig inddraget i at fusionere de to skoler.

- Nu har vi holdt mange møder sammen, og der er begyndt at komme ro på. Vi skal skabe en ny skole, og der sker mange gode ting med et fagligt løft og stor renovering. Så nu er jeg meget positiv og tror på, at det vil fremme vores børns læring, fortsætter Farhia Ahmed.

 

Udvalg var ikke i tvivl

Hver årgang på de to nuværende skoler har i fællesskab fået idéer til navne til den nye skole, og fra den pulje har de to elevråd sammen indstillet de bedste forslag. De to skolebestyrelser prioriterede derefter fire navne, som Børn- og Ungeudvalget skulle vælge imellem. De fire forslag var Odinskolen, Nordøstskolen, Gillestedskolen eller Svanegårdskolen.

 - Vi var ikke i tvivl. Den nye skole skal hedde Odinskolen, da det er et stærkt og godt navn til en ny skole. Det er også et stærkt signal, at børnene har været en del af den demokratiske proces med at finde det nye navn. Vi håber, at det har bidraget til at bringe eleverne tættere sammen, lyder det fra udvalget i en pressemeddelelse.

 - Odinskolen skal kendes i Odense for at være en skole med høj faglighed, fremragende forældresamarbejde samt glade og dygtige børn, fortsætter de.

 

Odinskolen får robottema

Den nye skole i Vollsmose er en del af byrådets ’Den sidste Vollsmoseplan’. Her er ambitionen, at man ved at samle både børnene og kræfterne på én skole frem for de nuværende to kan lykkes med at hæve elevernes faglige niveau, så de kommer på niveau med eleverne i resten af Odense. Oveni er målet at skabe en attraktiv skole med et stærkt robottema og fokus på teknologi i undervisningen, som flere forældre vælger til deres skolebørn.

Der er afsat 56 millioner kroner til modernisering af skolen. Moderniseringen vil fortsætte ind i næste skoleår. Der vil derfor være en periode, hvor nogle klasser skiftevis vil have til huse på den nuværende H.C. Andersen Skole, selvom skolerne er fusioneret til Odinskolen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her