Spring navigation over

Frisør er genåbnet, men savner kunder i butikken

Frisør med mundbind står bag tom frisørstol

Frisør og indehaver af Q’s Barbershop i Vollsmose Torv, Qasim Ahmed, har taget de nødvendige forholdsregler, efter han er åbnet igen. Han savner dog flere kunder i butikken og udbetaling fra regeringens hjælpepakker.

Der er håndsprit i salonen, og frisør Qasim Ahmed bærer både mundbind og sorte handsker, der fungerer som et værn mod smittespredning, men stadig sikrer et godt greb om trimmeren. Han er med andre ord klar til rette op på de tilgroede fades og vildtvoksende afroer, der i mange uger ikke har kunnet blive trimmet på grund af coronavirussen. Nu venter han bare på, at kunderne kommer ind ad bagindgangen ved Egeparken.

- Det betyder rigtig meget at være tilbage på arbejde igen. Det er jo mit levebrød, så jeg håber, at kunderne også kommer tilbage. I den første uge efter genåbningen var der lidt trafik, men ellers er her stille. Det er skidt, hvis der ikke kommer flere kunder, fortæller Qasim Ahmed, der åbnede sin salon Q’s Barbershop - kendt fra dokumentarfilmen af samme navn - den 20. april.

Masser af sprit

Han fortæller, at mange kunder har svært ved at finde den bagindgang, som det er nødvendigt, at de bruger, da salonen ligger i butikscentret Vollsmose Torv. Den 18. marts lukkede myndighederne alle storcentre og dermed Vollsmose Torv og dens butikker - undtagen dagligvarebutikker og apoteket. Butikscentre skal fortsat holde lukket, hvorimod frisører er nogle af de erhvervsdrivende, som er omfattet af regeringens beslutning om delvist at genåbne samfundet. Genåbningen sker dog med mange forholdsregler, forklarer Qasim Ahmed.

- Vi følger alle forholdsreglerne, har masser af sprit, og kunderne skal spritte af, når de kommer ind, og inden de sætter sig i stolen. Ingen kunder har foreløbigt været utrygge ved at komme her. De har til gengæld været glade for at få en frisk klipning, siger han og fortsætter:

- Det er hårde tider, men der er stadig varme, smil og luftkram her.

Venter på lønkompensation

Allerede i marts præsenterede regeringen forskellige hjælpepakke til at holde hånden under både små og store virksomheder, som mister omsætning på grund af coronavirussen og derfor har svært ved at betale blandt andet løn og husleje. Ifølge Qasim Ahmed er han berettiget til at modtage den hjælp og få lønkompensation for sin ene ansatte, der er timelønnet og stadig er sendt hjem.

- Jeg håber virkelig, at jeg snart får lønkompensation til ham, for det er svært at være uden indkomst. I det hele taget rammer situationen rigtig hårdt i en enkeltmandsvirksomhed som den her, siger han.

Selvom den driftige frisør er glad for at være tilbage i salonen, har de mange uger derhjemme bestemt ikke været kedelige. Midt i coronakrisen har han nemlig fået en lille datter.

- Det har været rigtig dejligt at være hjemme og kunne hjælpe til med hende og tage godt imod vores nye prinsesse, siger han.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her