Spring navigation over

Boligselskaber vil pause ghettokrav

Civica, FAB og en række almene boligselskaber opfordrer regeringen til midlertidigt at suspendere de skærpede krav til beboere i ghettoer. Det skriver Dagbladet Information.

En række almene boligselskaber heriblandt Civica og FAB, der administrerer boligerne i Vollsmose, retter nu en opfordring til regeringen: De skærpede boligkrav, som følger af ghettopakken, bør suspenderes, så længe COVID-19-pandemien står på. Boligselskaberne er bekymrede over, at den stigende arbejdsløshed, der er fulgt i kølvandet på nedlukningen under coronakrisen, rammer de almene boligområder hårdt, og dermed gør det ekstra svært at komme af ghettolisten eller undgå at komme på listen, skriver Dagbladet Information.

LÆS OGSÅ: Flere med job og uddannelse i Vollsmose

De seks parker i Vollsmose er allerede på den såkaldte hårde ghettoliste, blandt andet fordi andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse, overstiger 40 procent.

- Men der, hvor vi er rigtig nervøse, er vores bebyggelse Solbakken i Odense med cirka 650 lejligheder. Der har vi kæmpet en brav kamp for at undgå, at det område også bliver en hård ghetto, siger direktør for Civica Jens Pilholm til Information og forklarer, at området har ligget lige på vippen til at komme på den hårde ghettoliste, og at coronasituationens konsekvenserne kan blive afgørende for Solbakkens udvikling.

Hanne Rosenberg Christiansen, chef for udvikling af Boligområder i Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB), fortæller, at boligområdet Korsløkken risikerer at komme på den hårde ghettoliste december 2021, selv om blandt andet beskæftigelsestallene hidtil er gået i den rigtige retning.

- Det vil derfor være meget uheldigt og ærgerligt, at en ellers positiv udvikling bremses af en stigning i arbejdsløsheden grundet corona, siger hun til avisen.

Boligministeren har tidligere meldt ud i folketinget, at han  følger nøje med i, hvordan coronakrisen påvirker situationen i landets udsatte boligområder.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her