Spring navigation over

Familierådgiver: Søg hjælp, hvis dit barn har for meget ulovligt fravær

Både forældre og unge kan henvende sig i Vollsmose Sekretariatet, hvis de har brug for rådgivning omkring skole, trivsel og lignende. Arkivfoto: Colourbox

Der kan være mange forskellige grunde til, at børn og unge får for meget ulovligt fravær i skolen. Men det er vigtigt, at forældre tager problemet alvorligt og søger hjælp, lyder rådet fra en familierådgiver i Vollsmose Sekretariatet.

Manglende forældreopbakning, misforstået godhed, mobning, søvnproblemer og faglige udfordringer. Ifølge familierådgiver i Vollsmose Sekretariatet, Camelia Voicu, kan der være mange grunde til, at en elev får for meget ulovligt fravær.

- For de yngste elever handler det ofte om, at forældrene måske er lidt for eftergivende og lader barnet blive hjemme, selvom der ikke er en helt god grund til det. For de lidt ældre elever kan problemet være mere komplekst, og her kan for eksempel mobning, faglige udfordringer, søvnproblemer og generel mistrivsel være grunde til, at eleverne vælger at blive hjemme i sengen eller hænge ud andre steder end i skolen, siger Camelia Voicu.

En anden betydningsfuld faktor, når det handler om fravær i skolen, er ifølge familierådgiveren manglende forældreopbakning, hvor forældrene ikke lige får tjekket ForældreIntra og aldrig deltager i skolearrangementer.

- Forældrene kommer ubevidst til at sende nogle uheldige signaler til barnet om, at skolen ikke er vigtig, og det er en tilgang, som børnene meget nemt kan adoptere, siger familierådgiveren.

 

Tag ansvar og søg hjælp

Men ifølge Camelia Voicu kan man som forældre gøre rigtig meget for at hjælpe sit barn.

- Det handler først og fremmest om at erkende og forstå, at der er et problem, og så være nysgerrig på, hvad der er på spil her, siger Camelia Voicu og understreger, at de voksne omkring barnet skal tage et medansvar og være klar til at samarbejde om at hjælpe barnet.

Og ifølge Camelia Voicu er det netop det samarbejde, en familierådgiver kan være med til at hjælpe på vej.

- Vi kan hjælpe familierne med at forstå, hvad der ligger til grund for det høje fravær. Og så kan vi hjælpe med at lave en plan for, hvad der skal gøres, og hvem i netværket, der kan hjælpe med at løse problemet, siger familierådgiveren og fortsætter:

- Vi fungerer som en slags brobyggere. Mellem barn og forældre, mellem skole og forældre og mellem barn og skole. Vi hjælper med at finde alle de gode ressourcer i og omkring barnet og er med til at lægge en plan for, hvordan vi kan hjælpe hinanden med at lave den bedste løsning, slutter Camelia Voicu.

Vil du gerne snakke med en af Vollsmose Sekretariatets familierådgivere? Kontakt Camelia Voicu på telefon 51 28 64 26 eller Signe Schmidt på telefon 61 38 42 22.

Gode råd til forældre fra familierådgiveren:

  • Skab en god kultur derhjemme, hvor du giver dig selv tid til at lytte til, hvad dit barn oplever i skolen
  • Giv dit barn taletid. Tid til at dele med dig – både det gode og det dårlige, der er sket i løbet af skoledagen
  • Tjek forældreintra, så du ved, hvad der sker i skolen
  • Signaler, at skolen er vigtig – både her og nu og for fremtiden
  • Snak med de voksne i skolen, hvis du er bekymret for dit barn
  • Søg hjælp, hvis du har svært ved at finde en løsning på problemet selv. Du er ikke alene.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her