Spring navigation over

Unge rykkede til centrum for at spille bold

Lørdag den 24. august blev projektet med streetfodbold på Nonnebakken i Odense C afsluttet med mad, musik, præmier og selvfølgelig fodbold. Privatfoto: Rune Andersen

To lokale fodbold-kendinge har hele sommeren lokket bydelens unge til streetfodbold i centrum. Det skaber forbindelser på tværs af byen, siger initiativtager.

Lokale voksne, somalisk mad fra foreningen Sahan, musik fra Vestafrika og masser af streetfodbold. Det er tilsyneladende opskriften på, hvordan man får en gruppe af Vollsmoses børn og unge til at dyrke sport hver lørdag i sommerferien. De lokale fodbold-kendinge Eric Bodjo fra Ungdomscenter Camp U og Bakary Bojang fra B1909 har med hjælp fra flere foreninger netop afsluttet 12 ugers streetfodbold på Nonnebakken. Hver lørdag har de givet bolden op til unge fra hele byen, og i lørdags sluttede det hele med musik, mad og præmier. Ifølge initiativtager og frivillig træner Eric Bodjo har projektet været en succes.

- De unge har fået kammerater på kryds og tværs af byen, og der har været højt humør hver gang, siger han og anslår, at lidt over halvdelen af de fremmødte unge har været fra Vollsmose.

 

Forbindelser på tværs

Fodboldprojektet blev sparket i gang til Havnekulturfestivalen i maj. Og det blev det af en grund, fortæller Eric Bodjo.

- Målet har været at skabe forbindelser mellem unge på tværs af Odense. Det føler vi, at vi er lykkedes med, for der var både unge fra Vollsmose, Næsby og Centrum, og alle har været virkelig glade, når de kom, siger han.

I Den sidste Vollsmoseplan er en af ambitionerne, at flere borgere i og uden for bydelen skal deltage i fritidstilbud i Vollsmose, samt at borgere i Vollsmose deltager i fritidslivet andre steder i Odense. Ifølge Eric Bodjo er de unge villige til at rykke længere væk fra de vante rammer i fritiden, så længe aktiviteten er sjov, og de har en god kontakt med de voksne.

- Bakary og jeg deler vores egne erfaringer med dem, og de ved, at de kan regne med os. Jeg ved selv, hvordan det var som barn at blive mødt med skepsis på fodboldbanen, fordi jeg var fra Vollsmose. Det skal vi gøre op med og vise, at det er der ingen grund til. Så man kan godt tage til aktiviteter i Vollsmose, siger han.

 

Rykker videre til klubberne

I år var første gang, at streetfodbold Odense foregik i formelle rammer, og håbet er at gøre det igen til næste år og muligvis brede det ud til hele Fyn, ifølge Eric Bodjo.

- Vi har fået relationer til drengene, som gør, at vi kan rådgive dem og hjælpe dem. Flere er også blevet inspireret til at melde sig ind i fodboldklubber som B1909 og fortsætte med at spille. Så overordnet har det været en succes, siger han.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her