Spring navigation over

Kuller med appelsinsauce

Foto: 2gangeomugen.dk

Fisk er sundt og smager lækkert med appelsin, skriver borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard i sin faste opskrift, der er lavet med inspiration fra '2 gange om ugen'. 

Denne gang har jeg valgt en ret med sæsonens fisk. En af de fisk er kuller, som hører til torske-familien. Det er en dejlig spisefisk. Den er lidt mere fast i kødet end torsk, og flagerne er lidt mindre. Man kan dog også sagtens bruge torsk i denne ret. Kulleren lever på 10-450 meter dybt vand, og den skulle efter sigende være rimelig nem at fange. Den lever mest af bunddyr som slangestjerner, børsteorme og bløddyr. Jeg synes, at kombinationen af fisk og appelsin i opskriften er rigtig lækker, og mandlerne giver noget crunch. Fisk er generelt rigtig sundt, og det anbefales, at man spiser fisk to gange om ugen, da det indeholder forskellige næringsstoffer, som kan være svære at få fra andre madvarer, og som kroppen ikke selv kan producere - især D-vitamin og omega-3-fedtsyrer.

Sådan gør du: Rist mandlerne på en tør pande ved middelhøj varme, til de er brune på alle sider. Hæld dem over på en tallerken og gem dem til senere. Vend fisken i melet. Varm olien på en pande, og steg fisken på den ene side ved middelsvag varme i cirka fem minutter. Krydr med salt. Pres saften fra appelsinerne. Vend fisken og tilsæt mandler, rosiner og appelsinsaft. Tag fisken af panden. Lad saucen simre i tre minutter. Læg fisken i et fad. Kom rucolaen i saucen, og vend den hurtigt rundt, til den falder lidt sammen. Smag eventuelt saucen til med ekstra salt, og hæld den over fisken. Serveres med pasta, kartofler eller dampede grønsager. 

 

Det skal du bruge:

(2 personer)

500 g kullerfilet uden skind og ben

3 spsk. mandler

3 spsk. hvedemel

1 spsk. olivenolie

2 spsk. rosiner

2 dl appelsinsaft

100 g rucola

Salt

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her