Spring navigation over

’Kom og leg på vores allesammens legeplads’

Legepladsens nye placering skærmer ikke kun de yngste elever for biler og trafik. Det betyder også bedre plads til leg og fysisk aktivitet.

En ny legeplads ved H.C. Andersen Skolen har set dagens lys. Afdelingsleder Malene Hedemand opfordrer beboerne i lokalområdet og resten af Odense til at kigge forbi, finde det indre legebarn frem og prøve de nye legeredskaber.

Leg fange mellem stammerne. Tag en rutsjetur under trækronerne. Mærk suset i maven i de store gynger. Eller læn dig tilbage i hængekøjen og lyt til skovens lyde.

På H.C. Andersen Skolens nye legeplads for de yngste elever er Vollsmoses flotte træer og grønne natur gjort til en del af selve legeområdet. Og det er eleverne begejstrede for.

- Der er virkelig smil og glade dage på den nye legeplads. Det er blevet så godt, og vi ser mange flere børn, der bruger den i pauserne, fortæller afdelingsleder på H.C. Andersen Skolen, Malene Hedemand.

 

Åben for alle

På skolens Facebookside under opslaget med den nye legeplads er der da også allerede nogen, der nysgerrigt har spurgt ind til, om andre end eleverne må bruge legepladsen. Svaret er et rungende ja. Faktisk håber afdelingslederen, at det nye legeområde vil blive en attraktion i bydelen - og kommer man kørende til i bil, er man velkommen til at parkere på skolens parkeringsplads.

- Legepladsen er åben for alle. Både for dem, der bor lige her i nærheden, men også for resten af byen. Derfor er legepladsen heller ikke lukket inde, men er lavet, så den nærmest smelter sammen med området udenom, siger Malene Hedemand.

 

Ny vej blev startskuddet

Skolen har tidligere haft nogle få legeredskaber placeret i området ned mod skoven, hvor den nye legeplads ligger. Men beslutningen om at lave et nyt og større legeområde blev taget, da det stod klart, at der i forbindelse med infrastrukturplanen for Vollsmose vil blive anlagt en sivegade nord om skolen - tæt på den tidligere legeplads for de yngste elever.

- Vi vil gerne passe på de små og sørge for, at deres legeplads ikke er for tæt på veje og trafik, siger Malene Hedemand og forklarer, at de derfor besluttede at holde store flyttedag både ude og inde:

- I sommerferien har vi byttet rundt på klasselokalerne, så de yngste klassetrin nu holder til nede ved det nye legeområde mod skoven, og de store i stedet har fået lokaler ud mod den kommende sivegade.

 

Bedre rum til leg

Legepladsens nye placering skærmer ikke kun de yngste elever for biler og trafik. Det betyder også bedre plads til leg og fysisk aktivitet.

- Legeområdet er bygget op som små oaser med god plads imellem, fordi vi bruger skoven. Vi kan mærke, at det skaber bedre rammer for børnenes leg. Der er simpelthen bedre plads til mange forskellige lege, og legene kommer ikke så nemt til at ’forstyrre’ hinanden. Vi kan også se, at børnene virkelig elsker at bruge skoven i deres leg, og vi håber, at mange flere vil komme forbi og lege på vores allesammens legeplads, slutter Malene Hedemand.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her