Spring navigation over

Lokale arbejdspladser skal kickstarte udvikling

Der kommer flere kommunalt ansatte til Vollsmose. Arkivfoto: Vollsmose Avisen

Til efteråret flytter Odense Kommune 230 kommunale medarbejdere ud i den tidligere Humlehaveskolen. Ifølge seniorforsker Marie Stender kan flere arbejdspladser i Vollsmose være med til at skubbe bydelens udvikling i den rigtige retning.

Måske er du blevet mødt af afspærringen ved hovedindgangen til Camp U. Eller har spadseret på stien langs bygningen og undret dig over de mange håndværkerbiler og rækken af containere, der er sat op.

Årsagen er, at Odense Kommune er ved at gøre klar til at flytte 230 kommunale arbejdspladser til den tidligere Humlehaveskolen, hvor der længe har set gabende tomt ud bag ruderne i store dele af bygningen. Kun omkring en tredjedel af pladsen bliver nemlig i øjeblikket brugt af ungdomscenter Camp U og dele af Ældre- og Handicapforvaltningen. Derfor rykker flere dele af Ældre- og Handicapforvaltningen nu ind - blandt andet en stor del af hjemmeplejens udkørende grupper. 

LÆS OGSÅ: Kommunefolk flytter ind i Egeparken

Når Vollsmose skal forandres og udvikles til at blive en almindelig og tryg bydel, er flere lokale arbejdspladser i bydelen, ifølge Odense Kommunes udviklingsplan, netop blandt de såkaldte ’åbningstræk’, der skal sætte udviklingen i området i gang - og her vil kommunen gerne selv gå forrest.

 

En del af byen

Det er ikke kun i Vollsmose, at man fra politisk hold ser på lokale arbejdspladser som et af de tiltag, der skal kickstarte en positiv udvikling. Den tendens ser man ifølge seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut, Marie Stender, i flere udsatte boligområder:

- Det, der i øjeblikket sker i de udsatte boligområder, er, at man tænker mere bystrategisk. Det handler om at se de udsatte boligområder som en del af byen i stedet for at lade områderne lukke sig om sig selv. De mennesker, der bor i de udsatte boligområder, skal have en større berøringsflade med byen udenom, ligesom byen også skal række ind i boligområdet.

 

Arbejdspladser skaber tryghed

Ifølge seniorforskeren er et af de store problemer det dårlige ry, som de udsatte boligområder har.

- Idéen med flere arbejdspladser i et område som Vollsmose er, at man giver flere mennesker anledning til at komme der og få et kendskab til bydelen. På den måde får de området som en del af deres hverdagsliv, siger Marie Stender og forklarer videre, hvorfor det også er med til at skabe tryghed:

- Når flere mennesker færdes rundt i boligområdet på forskellige tidspunkter i løbet af dagen, er det med til at skabe liv, og der er flere øjne, der holder øje med, hvad der sker. Det gør det mere trygt at færdes i bydelen. Flere arbejdspladser skaber også grobund for mere offentlig transport og flere butikker, og på den måde kan det skubbe udviklingen i den rigtige retning.

Ombygningen af den tidligere Humlehaveskole er helt færdig til november og omfatter blandt andet renovering af lokaler samt etablering af parkeringspladser og cykelparkering.

Udover de 230 nye kommunale arbejdspladser i Vollsmose, har Odense Kommune allerede cirka 850 medarbejdere med arbejdsplads i Egeparken og Birkeparken.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her