Spring navigation over

Udlandsrejser udvikler lokale boksere

For nylig havde Vollsmose Boxing besøg af en stærk irsk bokser, der gerne ville se, hvordan vollsmosebokserne træner. Foto: Vollsmose Boxing

Vollsmose Boxing deltager ofte i stævner i udlandet. Det gør dem til bedre boksere og styrker dem menneskeligt, ifølge cheftræneren.

Sidst i denne måned drager Illias Warraich fra Vollsmose Boxing til Sofia i Bulgarien for at deltage ved Europamesterskaberne for U19-boksere. Hermed føjer han sig til den lange række af unge boksere fra Vollsmose, der deltager i stævner i udlandet.

- Selvom det er en udgift for klubben, er det meget vigtigt, at de unge boksere kommer ud og får målt, hvor gode boksere de er i international sammenhæng. Ofte lurer de også nogle tricks af, så de selv bliver bedre eller bliver klar over, hvor de skal forbedre sig, siger cheftræner i Vollsmose Boxing, Shahbaz Aslam.

I sidste måned deltog Illias Warraich sammen med fem landsholdsboksere i  et stort stævne i Berlin, hvor nogle af de stærkeste ungdomsboksere i Europa deltog. Det blev ikke til nogen medalje for Illias, men til gengæld fik vollsmosebokseren nogle værdifulde erfaringer med sig hjem.

- Han fik set, hvor stærke bokserne fra Østeuropa og ikke mindst Rusland er for øjeblikket. Så der er altid noget at arbejde videre på, siger Shahbaz Aslam.

 

Selvværd og sociale kompetencer

Det er dog ikke kun sportsligt, at de unge boksere får noget ud af at deltage i stævner i udlandet.

- Deres selvværd bliver styrket ved at deltage i stævner i udlandet. Og de lærer at begå sig socialt. Noget de har stor gavn af i forhold til deres uddannelse, eller når de senere skal søge et arbejde, vurderer cheftræneren.

Bokseklubben i Vollsmose har en palæstinensisk venskabsklub, som de besøgte sidste år. Og der oplevede bokserne fra Vollsmose meget forskelligartede forhold.

- Vores venskabsklub havde meget fine forhold. Men vi besøgte også en anden klub, hvor forholdene var meget primitive, og hvor der stort set blev trænet, hvor man gik og stod. For det var, hvad der var mulighed for. Overraskende, men også sundt at se, lyder det fra Shahbaz Aslam.

 

Internationalt netværk

Vollsmose Boxing får også selv besøg af boksere fra udlandet ind imellem. Det havde klubben blandt andet, da man i foråret arrangerede et stort boksestævne med deltagere fra Europa. Og for ganske nylig havde klubben besøg af en stærk bokser fra Irland.

- Jeg har tidligere hjulpet ham i et par kampe i ringhjørnet, og nu ville han gerne et smut til Danmark for at se, hvordan vi træner i Vollsmose. Det fik vi meget ud af, og han fik en sølvmedalje ved de irske mesterskaber. Et godt eksempel på, at deltagelse i udenlandske stævner fører gode netværk med sig, slutter cheftræneren.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her