Spring navigation over

Virussen kradser hos butikker i Vollsmose Torv

Grønthandlerens varer er stillet frem i Vollsmose Torv og en dame udvælger hvad hun vil købe Der kan stadig købes ind i grønthandlere, supermarkeder og apoteket i Vollsmose Torv, selvom det lukker midlertidigt. Arkivfoto

Der bliver ikke længere hamstret varer i butikkerne i Vollsmose Torv. Tværtimod kan stilheden i centret mærkes i omsætningen, ifølge flere butiksejere.

Til og med den 13. april skal butikscentre som Vollsmose Torv holde lukket på grund af restriktionerne i forbindelse med coronavirus.

Kun butikker, der handler med fødevarer, og apoteker har lov til fortsat at holde åbent, men det er ikke tilladt at tage ophold i centret. Her et par uger efter restriktionerne trådte i kraft, lyder meldingen fra flertallet af butikkerne, at den usædvanlige situation begynder at kunne mærkes på omsætningen og antallet af kunder. 

- Jeg kan konstatere et fald i min omsætning på mellem 50 og 60 procent. Så det er alvorligt. Dertil kommer, at jeg lever af at få leveret varer fra store dele af verden fra dag til dag. Dem kan jeg stadig få, men hvor længe endnu, spørger indehaver af frugt og grøntbutikken Mango, Abdulla Mansour, sig selv.

Han forstår godt, at mange kunder holder sig væk, fordi de er utrygge ved situationen. Det er han også selv - især fordi han ikke ved, hvordan det vil se ud med forretningen og levebrødet i fremtiden.

 

Dropper ’bland selv slik’

Også i Spar mærker man, at der blevet mere stille i butikken. Købmand og butikschef, Thomas Nielsen, forklarer det med, at det liv, der normalt er i Vollsmose Torv, for øjeblikket af gode grunde ikke eksisterer. I hans butik har restriktionerne givet lidt forskellige udslag i handlen. 

- Lige da restriktionerne blev meldt ud, reagerede kunderne ved at hamstre varer blandt andet toiletpapir og bleer. Nu er vi inde i en stille bølge, men jeg har da et håb om, at kunderne snart skal have fyldt lagrene op igen, siger han.

LÆS OGSÅ: Coronavirus lukker Vollsmose Torv midlertidigt

Butikschefen oplyser i øvrigt, at kunderne er flinke til at holde afstand, og Spar har valgt at droppe ’bland selv slik’ af hensyn til smittefare. Også alt brød er nu pakket ind.

Også i Aldi kan man konstatere, at der er færre kunder i butikken. Medarbejder Moein Mohades har derudover iagttaget et ændret kundemønster.

- Der er ikke det samme flow af kunder i butikken som før. Hvor kunderne tidligere købte ind flere gange om ugen, samler de nu indkøbene og handler én gang om ugen, siger han.

 

Ingen håndsprit på hylderne

Hos Vollsmose Apotek mærkede man ligesom Spar et vældigt pres på butikken, lige da restriktionerne blev meldt ud. Nu er situationen dog en anden.

- Da først folk fandt ud af, at vi er en af de butikker, der fortsat må holde åbent, stilnede presset af. Nu har salget stille og roligt normaliseret sig, siger farmakolog Maria Nyborg.

Hun oplyser, at der ikke er problemer med levering af medicin. Kun håndsprit er en mangelvare. Hun roser desuden kunderne for at holde pænt afstand og acceptere, at der kun må være fire personer ad gangen i butikken.

Også grønthandleren Jasmin samt bageren og slagteren i Vollsmose Torv holder fortsat åbent. Alle handlende skal dog forlade centret, når indkøbene er klaret. Kunder opfordres til at huske god håndhygiejne og holde afstand.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her