Spring navigation over

Saltindbagt lammekølle

Skiver af lammekølle med tilbehør af ovnbagte kartofler, gulerødder, hvidløg og krydderurter

Denne gang er det lige så meget tilberedningen som selve retten, jeg vil fortælle om - nemlig metoden med at saltindbage, skriver borgerjournalist og madentusiast Rene Agergaard. 

Saltindbagning er en rigtig lækker måde at tilberede grøntsager eller kød på. Det bevarer en masse saft og kraft, og der er ikke noget bedre end duften, lige når man slår hul på saltdejen.

I denne opskrift har jeg saltindbagt et stykke lammekølle, men det kunne være et andet stykke kød eller grøntsager som eksempelvis selleri eller rødbede. Teknikken er den samme, men bagetiden kan variere. Man skulle tro, at maden bliver uspiselig, når man bruger to kilo salt. Men det er ikke tilfældet, og jeg kan kun anbefale det.

Jeg fik slagteren til at skære et stykke lammekølle uden ben til to personer til denne opskrift. Velbekomme.

Det skal du bruge:
(4 personer)

Lammekølle uden nøgleben
1 kvist timian
1 kvist rosmarin
1 tsk. frisk salvie
4 hvidløg
2 kg groft salt

Sådan gør du: Kom cirka en tredjedel af saltet i bunden af et ildfast fad. Læg kødet ovenpå. Dæk med krydderurter og revet hvidløg. Hæld resten af saltet over, så kødet er helt dækket. Sæt fadet i ovnen i 1 time og 30 min ved 175 grader. Tag fadet ud og lad kødet stå og trække i 10 minutter, inden det befries for salt og skæres i tynde skiver. Serveres med smørstegte gulerødder og kartofler.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her