Spring navigation over

Eventyr får demokrati til at spire

Dukketeaterdukke: Kongen - fra Kongen og vandkanden - samt skuespilleren bag

Eventyret ’Kongen og vandkanden’, der i næste uge har premiere på Nørregaards Teaters Vollsmosescene, gemmer på en større fortælling om demokrati for de små.

- Hvorfor skal en konge bruge en vandkande?

Man kan man næsten høre en femårig stille spørgsmålet bare ud fra titlen på det kommende teaterstykke i Vollsmose ’Kongen og vandkanden’. For det bryder jo med idéen om, hvad en konge gør - nemlig at regere sit kongerige.

Forestillingen er produceret af Nørregaards Teater og AbstraXteater og spiller fra den 14. marts til og med den 3. april. I den tid er verden og scenen sat næsten i en skotøjsæske, og eventyret er klart: Kongen er træt af regler og vil hellere ’vande’ sit folk - ligesom man vander blomsterne i en have.

 

Et eventyr om demokrati

’Kongen og vandkanden’ er et moderne eventyr om Ane og Carl, der lever i en verden, hvor kongen bestemmer alt. Men en dag vil kongen ikke beslutte mere. Han vil hellere passe sin have, og så begynder heksen at blande sig i kongens gøremål og forstyrre havens orden.

Ifølge teaterdirektør på Nørregaards Teater og scenograf på forestillingen, Carsten Wittrock, er eventyret en demokratifortælling, der drejer sig om spørgsmålet: Hvem må bestemme i kongens have? Og det er faktisk ikke så langt fra, når børn skal beslutte sig for, hvad de skal lege, og hvem der bestemmer i legen. Det skal ’folket’ og ikke kun kongen være med til at finde ud af, siger eventyret. Og det er jo et dejligt budskab.

Så indeholder eventyret også en lille kærlighedshistorie og en lykkelig slutning, hvilket er helt passende til et rigtig dejligt eventyr for børn.

’Kongen og vandkanden’

’Kongen og vandkanden’ er produceret af Nørregaards Teater og AbstraXteater. Den spiller på Nørregaards Teater, Vollsmose Allé 14 på udvalgte dage fra den 14. marts - 3. april. Forestillingen egner sig for børn fra fem år. Billetter kan købes via www.nrt.dk

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her