Spring navigation over

Originale skoleagurker på hylden hos Mango

Herre med kasket sætter varer på plads i køledisk i Mango Udover masser af frugt og grønt er der også kolonialvarer på hylderne i den nye grønthandler Mango.

Den populære grønthandler Mango har indtaget Vollsmose Torv. Blandt frugter, oliven og familietraditioner gemmer sig en historie om en skoleagurk.

De første par måneder af 2020 har allerede budt på flere nye butikker i Vollsmose Torv. Et af de nye skud på stammen er den særligt populære frugt- og grøntforretning, Mango, der slog dørene op i starten af februar.

LÆS OGSÅ: Nye butikker popper op i centret

- Det havde længe været på tale at starte en filial i Vollsmose, så da Bazar Fyn måtte lukke, var tidspunktet kommet til at rykke til bydelen, fortæller indehaveren af Mango, Abdulla Mansour, der er yngste generation i en købmandsfamilie.

 

Særlige skoleagurker

Butikken bugner af kolonialvarer og alskens frugt og grønt. Blandt andet finder man også de meget udbredte skoleagurker, der har deres helt egen historie.

- Min far, der er gartner, opfandt dem for mange år siden i sin kolonihave i Stige, hvor han dyrkede flere slags frugt. Efterspørgslen efter dem blev efterhånden så stor, at også de store supermarkeder i København, Århus og Odense fik øje på dem. Og i dag er de en eksportsucces, siger grønthandleren, der arbejder i døgndrift. 

 

Kamp om kunderne

Konkurrencen om kunderne i Vollsmose Torv er hård, og ikke alle butikker, der åbner i centret, klarer sig godt nok til at holde forretningen kørende i længden. Mango er da heller ikke den eneste frugt- og grøntforretning i Vollsmose. Det bekymrer imidlertid ikke Abdulla Mansour, der også regner med at udvide butikken med yderligere filialer på Fyn.

- Mansour-familien har 25 års erfaring med at handle med frugt i Odense og er kendt for friske varer. Desuden har jeg selv seks års erfaring som direktør for et frugtfirma i Marokko og har desuden hjulpet til i familiens butikker
i mange år, siger indehaveren.

- Ligegyldigt hvor man placerer en butik, vil der være konkurrence. Så for alle gælder det, at man får, hvad man fortjener, fortsætter han.

Hvis man derfor spørger ham, hvad han laver om fem år, giver det meste af svaret næsten sig selv.

- Jeg er stadig ’kaptajn’ for Mango.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her