Spring navigation over

Aysel fra Slåenhaven brænder for at hjælpe andre

Aysel Hagi , som blevet året borger 2009, med diplom og gavekurv Det er mange års engagement i foreningen Røde Sol, initiativet med at starte et syværksted Vollsmose Torv, arbejdet som bydelssøster og en utrolig hjælpsomhed og omsorg, der er baggrunden for nomineringen og kåringen af Aysel Hagi.

Mangeårig frivillig, bydelssøster og stifter af et lokalt syværksted, Aysel Hagi, fik prisen som Årets Verdensborger og Årets Borger i Vollsmose 2019 for altid at give en hjælpende hånd.

Det virkede som en meget svær og næsten umulig opgave at kåre Årets Borger 2019 blandt de ni nominerede beboere. For alle de nominerede gør en forskel i Vollsmose, så konkurrencen var meget hård, da det den 20. februar skulle afgøres, hvem der skulle have prisen. 

Udenfor det tidligere kulturhus plaskede det ned med regn. Men indenfor i salen duftede der af kaffe, og lyden af musik og mange menneskers stemmer varmede. To store, flotte kurve med forskellige søde sager, vin og chokolade stod fremme på et bord og signalerede, at der i år ikke blot skulle findes én vinder, men hele to: Årets Borger og Årets Verdensborger.

Både afstemningen på Facebook og blandt de fremmødte talte dog sit tydelige sprog: Vinderen af det hele var Aysel Hagi fra Slåenhaven.

 

Frivillig i mange år

En lille uge senere, da Vollsmose Avisen møder Aysel Hagi, er oplevelsen og de to nye titler ved at være fordøjet. Og det er på trods af, at hun faktisk ikke var fuldstændig overrasket over, at hun kunne tage de to diplomer med hjem til rækkehuset, siger hun med et lille smil og levende øjne.

- Jeg synes, at alle os nominerede fortjener prisen, men mange havde jo sagt til mig, at de er glade for mig, og jeg kunne følge med i afstemningen på Facebook. Men jeg er så glad for, at mine mange års frivillige arbejde er blevet bemærket og anerkendt, og at der mødte så mange glade mennesker op til kåringen, fortæller hun og slår fast:

- For mig er det bare vigtigt at vise alle Vollsmoses gode sider.

 

Brænder for at hjælpe

Det er mange års engagement i foreningen Røde Sol, initiativet med at starte et syværksted Vollsmose Torv, arbejdet som bydelssøster og en utrolig hjælpsomhed og omsorg, der er baggrunden for nomineringen og kåringen af Aysel. Selv kalder hovedpersonen sig for en kvinde med et varmt og stort hjerte, der ikke kan lade være med at hjælpe andre - uanset hudfarve, religion og baggrund.

LÆS OGSÅ: Storm af stemmer ændrer kurs for Årets Borger

- Jeg kan lide alle mennesker, jeg kan lide livet, og jeg vil have, at vi skal leve i en dejlig verden. Jeg brænder for at hjælpe andre. Jeg kan bare ikke lade være, siger Aysel Hagi, der er 60 år og har boet med sin mand i Slåenhaven, siden de kom til Danmark i 1991.

 

Hvem hjælper dig?

Aysel Hagi og hendes mand er kurdere og flygtede fra Saddam Husseins regime. Hun husker, hvor svært det var at komme til et nyt land med et nyt og svært sprog. Hun var bekymret for fremtiden, og hvordan livet i Danmark ville blive.

- Men jeg havde en arabisk nabo, der hjalp mig en hel masse, og jeg mødte så mange søde og rare mennesker. Derfor hjælper jeg selv så meget, jeg kan, og jeg kan bare ikke holde ud at se, når børn i Syrien mangler tøj, fortæller hun.

Sammen med sin mand har hun for eksempel fyldt en bil med tøj, som de selv kørte til et asylcenter. En gang om måneden tager hun til kræmmermarkedet i Vollsmose Torv, hvor hun sidder i boden for Røde Sol - en humanitær organisation, der støtter mennesker i nød. Hun hjælper gerne med at oversætte for andre, med at udfylde papirer eller tager med på sygehuset. For hvis nogen beder hende om hjælp, kan hun aldrig sige nej, understreger hun.

I januar i år åbnede hun dørene til gratis sy-undervisning og kreativt værksted i kælderen under Respect i Vollsmose Torv, hvor der allerede kommer mange kvinder hver uge.

- Jeg synes, at jeg selv bliver stærkere, når jeg kommer ud og er aktiv. Så tror jeg mere på mig selv. Min mand siger altid: ’Du hjælper alle andre, men hvem hjælper dig?’ Men det gør han og min søn, siger Aysel Hagi.

Hvad er Årets Borger?

Prisen gives til en beboer, der har gjort en særlig indsats for bydelen i årets løb. Beboerne i Vollsmose indstiller kandidater. Det er 11. gang, at prisen uddeles. For første gang i år foregik nomineringen og afstemningen på Facebook. Det betød, at der blev stemt fra nær og fjern. Derfor besluttede arrangørerne - en gruppe beboere fra Vollsmose, at der i år skulle være to priser i stedet for én:  ’Vollsmoses Verdensborger’ og ’Årets Borger i Vollsmose’.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her