Spring navigation over

Fra ledig til pladsmand: Mohamed fik arbejde på byggepladsen foran sit hjem

Mohamed Ibrahim er pladsmand på byggepladsen i Fyrreparken. Det vil sige, at han hjælper tømrerne og murerne, reparerer hegn og rydder op.

Mohamed Ibrahim både bor og arbejder i Fyrreparken. Gennem netværksforeningen Byg til Vækst har han fået arbejde med renoveringen af boligafdelingen, som løber over de næste tre år.

Stilladserne står på række foran facaderne i Fyrreparken. Renoveringen både ude og inde er i fuld gang, og en af dem, der har været tidligst fra start med dagens arbejde, er 27-årige Mohamed Ibrahim. Han er ansat som pladsmand på renoveringen af Fyrreparken, som entreprenørfirmaet Hansson & Knudsen står for over de næste tre år.

- Det er mig, der åbner portene om morgenen, når vi går i gang, og jeg er også den sidste, der forlader pladsen om eftermiddagen og lukker af, fortæller Mohamed Ibrahim, der efter et fire ugers praktikforløb på byggepladsen gennem netværksforeningen Byg til Vækst nu er blevet ansat i løntilskud i seks måneder.

- Jeg bor selv i Fyrreparken, så da de gik i gang med at renovere her, tog jeg fat i Poul Philipsen fra Byg til Vækst. Jeg har haft noget lignende arbejde med renoveringen i Korsløkkeparken for nogle år siden, så jeg tænkte, det måske kunne være noget for mig, siger Mohamed Ibrahim og forklarer, at han som pladsmand laver mange forskellige opgaver.

LÆS OGSÅ: Byggeri giver lokale jobs

- Jeg hjælper tømrerne og murerne med deres arbejde, reparerer hegnene, hvis de er gået i stykker og rydder op på pladsen. Det har været alletiders at komme i gang, og jeg har fået de bedste kolleger. Jeg kender nogen af dem tilbage fra arbejdet i Korsløkkeparken. Heldigvis er de også her i Fyrreparken, så det er bare dejligt. De hjælper mig, hvis der er den mindste ting, siger han.

 

Et helt særligt job

For den nyansatte pladsmand er arbejdet med at renovere Fyrreparken noget helt særligt.

- Det er dejligt at være med til at ordne Fyrreparken - især når jeg selv bor her. Så giver jeg den lige lidt ekstra gas, når jeg arbejder, siger Mohamed Ibrahim og fortæller, at mange beboere i afdelingen kommer og snakker med ham om renoveringen.

- Folk kommer og spørger mig om ting. Også dem jeg ikke kender så godt. Så svarer jeg så godt, jeg kan - selv når jeg har fri fra arbejde. Der er også mange, der har spurgt mig, om de kan komme til at lave det samme som mig. De spørger mig, om der er arbejde til dem, siger Mohamed og fortæller, at han så sørger for, at de får fat i Poul Philipsen.

 

Noget at stå op til

Privat er Mohamed Ibrahim gift og far til en lille datter. Familien derhjemme er også med til at motivere ham.

- Hver dag, når jeg står op og kigger på min datter, så tænker jeg, at der skal ske noget nu. Jeg er meget glad for det her arbejde, for nu har jeg noget at stå op til. Jeg skal sørge godt for min familie - jeg skal ikke bare gå rundt herhjemme, siger han og fortsætter:

- Det er sgu dejligt med den her chance. Da jeg var lille, var min far også i byggebranchen. Han arbejdede meget i Dubai, og jeg var med ham og så, hvordan det foregik. Så jeg ved bare, at det her er noget for mig og det, jeg gerne vil blive ved med at lave.

Vil du også gerne arbejde i byggebranchen?

Kontakt Odense Kommunes jobkonsulent Poul Philipsen på telefon 51 77 72 45 eller på peph@odense.dk. Du kan også kontakte Vollsmose Sekretariatet på telefon 30 70 29 86 eller på info@vollsmose.dk og høre mere om dine muligheder for at få arbejde eller starte uddannelse.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her