Spring navigation over

Fra arbejdsløs til ansat: Mentorstøtte blev et vendepunkt for Ali

Efter Ali Mahmoud Mustafa selv havde fået skabt en god kontakt til Aldi, hvor han i dag har fast arbejde, blev der i samarbejde med sagsbehandleren fra Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune etableret et praktikforløb.

31-årige Ali Mahmoud Mustafa fra Birkeparken fik gejsten tilbage og et fast job i Aldi efter et forløb med en beskæftigelsesmentor i den boligsociale helhedsplan. De næste fire år vil der fortsat være en lang række tilbud til ledige i Vollsmose. Det gælder uanset, hvor gammel man er og hvor lang tid, man har været ledig.

Da Ali Mahmoud Mustafa for tre år siden stod som nylig fraskilt uden arbejde og bolig, følte han sig både presset, stresset og modløs. Hjælp og støtte fra en boligsocial beskæftigelsesmentor blev ifølge den 31-årige mand fra Birkeparken et helt afgørende vendepunkt, der betyder, at han i dag står med fast arbejde. De næste fire år er der fortsat et stort fokus på at tilbyde flest mulige beboere i Vollsmose en god støtte til at komme væk fra ledighed og ud i arbejde gennem en række forskellige boligsociale beskæftigelsesindsatser.

Ali Mahmoud Mustafa blev for nylig fastansat i Aldi efter fire ugers praktik i dagligvarebutikken. Et job som den unge mand, der oprindeligt er fra Libanon, er meget begejstret for.

LÆS OGSÅ: Samarbejde får ledige i arbejde

- Jeg kan lide alt ved mit nye arbejde. Jeg vil gerne blive der og gøre det rigtig godt, fortæller Ali Mahmoud Mustafa om sit nye fuldtidsjob. Han forklarer, at det var svært for ham at finde sin vej ud på arbejdsmarkedet i Danmark, før han kom i kontakt med beskæftigelsesmentor Mazen Mustafa El-Zayyat i den boligsociale helhedsplan i Vollsmose.

- Mazen har sørget for, at jeg både kom i gang med at lære bedre dansk, begyndte i skole og kom på kursus gennem AMU Fyn. Han hjalp mig med at lave cv, finde ledige stillinger, og så lavede vi en plan for, hvordan jeg skulle søge dem. Han sagde til mig, du skal gå til den butik og den butik og den butik, og så fulgte jeg den plan. Han snakkede med chefen i Aldi, og hjalp mig med at få en praktik i fire uger. Og nu er jeg færdig med praktikken og er blevet ansat - hundrede procent, fortæller han.

 

Flere skal i arbejde

En væsentlig målsætning i den nye boligsociale helhedsplan for BoligSocialt Hus - Vollsmose er at få flere beboere i job. Gennem blandt andet individuelle mentorforløb samt gruppeforløb skal ledige sikres den rette hjælp og støtte til at blive selvforsørgende. Det gælder uanset hvor gammel man er, og om man har været ledig i kort eller længere tid.

LÆS OGSÅ: Hvordan går det med beskæftigelsen i Vollsmose?

Der kan nemlig være mange forskellige barrierer i spil, når ledige skal på arbejdsmarkedet. Det kan være sproglige problemer, mangel på uddannelse, helt praktiske udfordringer med at skrive ansøgning og lave et cv, eller at man har været uden job i meget lang tid. En del beboere har en lang periode med ledighed bag sig, når de kommer i kontakt med de boligsociale beskæftigelsesmentorer. I de situationer kan en praktik være en god oplevelse og et springbræt videre - også selvom det ikke kaster et job af sig med det samme.

 

Ali fandt motivationen

Beskæftigelsesmentorerne i den nye plan vil blandt andet hjælpe beboere med at få en bedre forståelse for arbejdsmarkedet og målrette deres jobsøgninger, udvikle deres computerkvalifikationer, hjælpe med praktikpladser, ansøgninger og cv, oprette samarbejder med arbejdspladser og styrke motivationen hos jobsøgende.

LÆS OGSÅ: Mentor viser beboere vejen til job

Netop arbejdet med at styrke motivationen og få energien og gejsten tilbage har stået som noget af det helt centrale i Ali Mahmoud Mustafas beskæftigelsesforløb.

- Hvis jeg ikke havde fundet Mazen, så tror jeg, at jeg var gået helt ned med stress. Jeg har fået hjælp med det hele. Ikke kun mit arbejde. Fået at vide, det her er rigtigt, det her er forkert, sådan skal du gøre. Mazen sagde til mig: Du er ung, du er stærk, du kan godt. Han har givet mig energien igen. Sådan er det også med mit arbejde i Aldi. Butikschefen har givet mig så meget energi og hjulpet mig så meget. Nu er det som om, mit liv er blevet positivt igen, slutter Ali Mahmoud Mustafa.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her