Spring navigation over

Ny boligsocial helhedsplan giver ikke højere husleje

Pengene til de sociale indsatser i en boligsocial helhedsplan kommer primært fra Landsbyggefonden. Landsbyggefonden støtter udviklingen af alment byggeri med midler fra de almene boligforeninger. Arkivfoto

Giver det en højere husleje, hvis beboerne godkender den boligsociale helhedsplan i Vollsmose 2021-24? Svaret er nej. Planen er nemlig finansieret af Landsbyggefonden, Odense Kommune og boligorganisationerne Civica og FAB.

Når beboerne i Vollsmose i løbet af november skal tage stilling til en ny boligsocial helhedsplan, der gælder i årene 2021-2024, behøver de ikke frygte, at planen giver stigning i huslejen. Det gør den nemlig ikke.

Pengene til de sociale indsatser i en boligsocial helhedsplan kommer primært fra Landsbyggefonden. Der er dog et krav om, at kommune og boligorganisationer også bidrager med finansiering. I Vollsmose betyder det konkret, at Landsbyggefonden finansierer 32 millioner kroner, mens Odense Kommune og boligorganisationerne Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, splejser om de resterende 10.667.000 kroner.

- Et ja til en ny boligsocial helhedsplan i Vollsmose betyder ikke en højere husleje. Derfor skal beboerne ene og alene kigge på planens indhold og tage stilling til, om de vil stemme ja eller nej til aktiviteter som beskæftigelsesrådgivning, uddannelsesstøtte til unge og hjælp til at skabe gode fællesskaber, siger Ole Jensen, chef for BoligSocialt Hus.

BoligSocialt Hus er navnet på en ny bydækkende organisation, som står for de boligsociale indsatser i flere af Odenses udsatte områder - heriblandt Vollsmose, hvor der også i det nye år og frem til 2024 vil være et kontor med boligsociale medarbejdere til stede.

Midlerne fra Landsbyggefonden kommer fra en pulje, der er øremærket udsatte boligområder. Midlerne til Vollsmose skal gå til social udvikling i bydelen med henblik på at øge trygheden, få flere i uddannelse og arbejde, støtte børn og unge i et liv uden kriminalitet og hjælpe flere til at deltage aktivt i samfundet.

I alt finansieres der med 42.667.000 kroner til den nye boligsociale helhedsplan for BoligSocialt Hus - Vollsmose.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her