Spring navigation over

Indvielsen af den nye bygade er udskudt

Den nye bygade anlægges som en forlængelse af Risingsvej og ind gennem Vollsmose der, hvor den nuværende centersti løber langs Granparken, Lærkeparken og Fyrreparken mellem Ejbygade og Vollsmose Torv.

På grund af tekniske udfordringer er åbningen af den nye bygade i Vollsmose udskudt til senere på året.

I snart et år har centerstien været hegnet ind, og gravemaskiner og anlægsarbejdere har knoklet for at omdanne stien til en ny vej for biler, cyklister og gående. Den nye bygade forlænger Risingsvej og strækker sig fra Ejbygade til Vollsmose Torv.

Den 6. oktober skulle den nye vej have været åbnet og indviet ved et arrangement, hvor beboere og andre interesserede kunne gå den nye strækning, se den nye promenade og høre forskellige taler. På grund af tekniske udfordringer i lyskrydset ved Ejbygade-Risingsvej er parterne bag bygaden dog nødt til at udskyde indvielsen af hensyn til trafiksikkerheden.

- Vi glæder os meget til at byde velkommen til Vollsmoses nye bygade og flotte promenade. Vi er desværre stødt ind i lidt problemer, så vi er nødt til at udskyde vores arrangement. Vi giver alle inviterede parter besked, når vi har fastsat en ny dato, lyder det fra Nanna Muusman, chef for kommunikation og boligstrategi i Civica.

I forbindelse med den nye vej er der blandt andet lavet ny belysning, to nye busstopsteder og cykelstier i begge retninger.

Bygaden er en del af infrastrukturplanen ’Fremtidens Vollsmose’, som handler om at skabe bedre forbindelse til, fra og gennem Vollsmose. Beboerne i Vollsmose vedtog infrastrukturplanen tilbage i 2015, hvor syv ud af de ni boligafdelinger i bydelen stemte ’ja’ til planen. Tjørnehaven og Slåenhaven stemte ’nej’. Infrastrukturplanen er finansieret med 220 millioner kroner fra Landsbyggefonden og 80 millioner fra Odense Kommune.

Seneste Artikler

Nu er firkanten officielt brudt op

Læs mere

Hjemme hos Shahbaz Aslam

Læs mere

Der er blevet mere stille i bydelen

Læs mere

- De snakker om os på hele plejehjemmet

Læs mere

Kinesisk inspirerede rejer

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her