Spring navigation over

Små ben sprinter hver uge på fodboldskole

Børn og pædagoger fra Evigglad Børnehus i Slåenhaven til fodbold hos B1909. Foto: Privat

To børnehuse i Vollsmose besøger en gang om ugen B1909 og deres fodboldskole. Det skal lette børnenes vej ind i foreningslivet og styrke deres sundhed.

Et glimrende initiativ, der er med til at udvikle børnene og vise deres forældre, at der er mange fritidsaktiviteter for deres børn i lokalområdet. Ordene kommer fra John Knudsen, der er leder af børnehuset Bøgelund, og beskriver et nyt tiltag: De ældste børn fra hans børnehus er en gang om ugen i halvanden times tid i B1909s hal, hvor de stifter bekendtskab med nogle af de initiativer, som B1909s fodboldskole står for.

- Initiativet falder fint i tråd med det fokus, vi i lidt over et år har haft på at styrke samarbejdet med forældrene om at udvikle børnene både i og uden for børnehuset. Vi kan gøre meget, men forældrene kan gøre mere, lyder det fra John Knudsen.

 

Tidlig interesse

Når børnehavebørnene har mulighed for at være med i aktiviteterne i B1909 en gang om ugen, hænger det sammen med, at det er en del af det koncept som Get2Sport og B1909 har udviklet for dels at få flere børn til at spille fodbold i klubben, men også at få gjort flere interesseret i at være med i en forening.

- Al erfaring viser, at børn har stort udbytte af at være sammen med andre børn om en aktivitet. Men vi ved også, at mange børn i Vollsmose starter sent med at være med i en forening. Det her er et forsøg på at få deres interesse fanget i en tidlig alder, siger Kenneth Kongensgård fra Get2Sport.

Ungdomsformand i B1909, Kasper H. Hansen, tilføjer:

- Foreløbig er to børnehaver i Vollsmose med i ordningen. Men alle får tilbud om at være med. Om det så bliver i en fast aftale, eller de bare kigger forbi et par gange er op til dem selv.

Fodboldskolen på B1909 er et projekt, der samarbejder med Vollsmoses folkeskoler og UngOdense, og hvor eleverne kan komme hver dag efter skoletid og deltage i lærerige aktiviteter både i hal og på kunstgræsbane.

 

Bevægelse er vigtig

Foruden Børnehuset Bøgelund er Evigglad Børnehus i Slåenhaven foreløbig med i ordningen, hvilket glæder leder Betina Skytthe af flere grunde.

- Det medvirker til, at børnene lærer deres nærområde at kende og stifter bekendtskab med et fritidstilbud i foreningslivet, siger hun.

Derudover passer børnenes ugentlige visit hos B1909 som fod i hose med de fremtidige aktiviteter i hendes børnehus. Huset går nemlig fra februar 2021 i gang med at blive idræts,- leg,- og bevægelseshus.

- Og vi har valgt, at bevægelse skal være ledetråden i alt, hvad vi foretager os. Det valg har vi truffet, fordi bevægelse er med til at udvikle børns motorik, øge selvværdet og selvtilliden og styrke indlæringsevnen, fortæller hun.

Hun kan heller ikke undgå at lægge mærke til, hvor glade både pædagoger og børn er, når de har været med til aktivisterne på fodboldskolen.

- De er nærmest helt høje af bare begejstring, siger lederen.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her