Spring navigation over

Berømt ridder indtager de skrå brædder

Prøverne til Don Quixote er i fuld gang på Nørregaards Teaters scene i Vollsmose. Her ses Carsten Wittrock med skuespillerne Bo Larsen og Claus Andersen.

Første forestilling produceret på Nørregaards Teaters scene i Vollsmose vil minde de unge om at drømme stort og hylde fantasien. Det er budskabet i en nyopsætning af den 400 år gamle klassiker om ridderen Don Quixote.

Lyden af let skvulpende vand fylder den sorte sal i det tidligere kulturhus. Salen har i et års tid udgjort Nørregaards Teater Vollsmosescene, hvor børne- og ungdomsteater trækker publikum fra hele byen til. Efter scenens første sæson, der - som så meget andet - blev ramt af nedlukning og corona-restriktioner, er prøverne til den første forestilling, som er produceret specifikt til scenen i Vollsmose, nu godt i gang. 

På tilskuerrækkerne ligger der sejlgarn, malerpensler og værktøj. Et fiskenet og en bøje står lænet op ad væggen sammen med andre rekvisitter. Forestillingen ’Don Quixote’ har premiere den 31. oktober og er derfor stadig i den tidlige fase, da Vollsmose Avisen kommer forbi. På en havnekaj bygget i træ står skuespiller Bo Larsen, der spiller Don Quixote, og Claus Andersen, der spiller den tro væbner Sancho Panza. De har midlertidige prøve-kostumer på og øver en scene. Der bliver serveret stikord til replikkerne og afprøvet rekvisitter. Et hul i broen er lige smalt nok til at skuespillerne kan komme hurtigt ned og op, men det kan fikses i værkstedet, forsikrer teaterleder Carsten Wittrock.

- Det er et dejligt rum at producere i, og der er god energi, siger han og fortæller, at holdet bag forestillingen er i Vollsmose hver dag under prøverne.

 

Turde drømme stort

I romanklassikeren ’Don Quixote’ af Miguel de Cervantes fra 1605 drager den fattige hovedperson Don Quixote ud for at udfolde sig som ridder med sin væbner og totale modsætning Sancho Panza. På vejen møder han sin udkårne - en bondepige - og kæmper blandt andet mod nogle vindmøller i en berømt scene. I opsætningen på Nørregaards Teater, der sker i samarbejde med AbstraXteater, er det derimod væbneren, der er historiens hovedperson.

LÆS OGSÅ: Nørregaards Teater slog dørene op

- Don Quixote er ikke god til at være ridder, han er faktisk en klovn og en fantast. Men han har en tro væbner, som tror på ham, og som i vores opsætningen er den virkelige ridder, fortæller Bo Larsen og forklarer, at handlingen heller ikke udspiller sig i datidens Spanien, som i den oprindelige historie, men på en havnekaj i tidløse omgivelser.

- Vi har ikke ridderkostumer på, for det handler om ridderen i overført betydning. At finde ridderen i sit eget liv. At være ridderen i sin egen tilværelse forstået på den måde, at man skal turde have store drømme og ikke lade sig begrænse af normerne, fortsætter skuespilleren.

 

En hyldest til fantasi

Det unge publikum skal med andre ord ikke forvente et klassisk ridderopgør, ifølge teatrets leder.

- Det er en hyldest til fantasien. Der er et øget præstationspres hos de unge i dag, men man skal også tro på det, der ikke nødvendigvis kan være i et regneark. Don Quixote er symbolet på den kamp mellem fornuft og fantasi, opgøret med autoriteter og modet til at være sig selv. Og så er der en masse referencer til samfundsaktuelle sager, som publikum selv må opdage, siger Carsten Wittrock. 

’Don Quixote’ kan ses på Vollsmosescenen fra den 31. oktober til den 14. november. Forestillingen er fra 14 år og op. Billetter kan købes via www.nrt.dk og koster 45-140 kroner.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her