Spring navigation over

Vollsmoseklubber går efter toppen

FIUK satser på oprykning, når fodboldsæsonen går i gang igen i weekenden. Arkivfoto: Privat

B1909 og Fyns Internationale Ungdomsklub tager hul på en ny fodboldsæson i den kommende weekend. Begge klubber føler sig godt rustet til sæsonstarten og regner med at slutte i toppen.

B1909 lægger hårdt ud i Albaniserien med et lokalbrag i weekenden. De møder nemlig bysbørnene fra Dalum.

- Det passer mig fint, at vi starter med en kamp mod Dalum, som jeg formoder kommer til at spille med i kampen om topplaceringerne. Så ved spillerne, hvad der skal til, hvis de vil spille med i toppen af rækken, lyder det fra træner John Andersen.

Men B1909 træneren er nu ikke i tvivl om, at hans spillere er klar til at tage hul på en ny sæson. Han har en tydelig fornemmelse af, at de i den grad glæder sig til endelig at spille turneringsfodbold igen. Og han har store forventninger til sine spillere.

- Uden at det skal lyde for pralende, vil jeg helt klar mene, at B1909 råder over den bedste trup i rækken. Den består af unge spillere med masser af talent blandet med spillere, der har en del erfaring. Undgår vi derfor for mange skader, bør vi spille med om oprykning, siger han.

John Andersen er ikke meget for at fremhæve nogle spillere frem for andre. Men skal han pege nogle ud, som han tror kommer til at spille en nøglerolle for B1909 i turneringen. er det Morten Dyg, Emil Thomsen og Jonas Lund.

- Tag nu for eksempel Jonas Lund. Han scorede 14 mål i sidste sæson, hvor alene de 9 mål var på direkte frispark. Det er altså et godt våben at have for os, mener B1909 træneren, som gerne på falderebet vil nævne en sidste afgørende faktor for ’de røde’:

-Det er vores store og meget trofaste fanskare. De følger med os over alt i tykt og tyndt. Uden dem ville vi være ilde stedt.

FIUK satser på mange point

Fyns Internationale Ungdomsklub, FIUK, frister en tilværelse i serie 2. De starter den nye fodboldsæson med at tage imod OKS på hjemmebane.

Cheftræner Abdi Raqiib Hasan Yusuf er optimist før sæsonstarten. Han mener holdet bør slutte i toppen.

- Men det kræver, at vi får en del point i starten, så vi fra start har kontakt med topholdene.

Det ærgrer ham i øvrigt meget, at coronavirussen kom på tværs, så det ikke blev muligt at spille turneringen færdig i foråret.

- FIUK lå jo på en andenplads efter efterårsturneringen, kun et point efter topholdet, så jeg havde gerne set, at vi havde fået lov til at rykke op. Men det er der ikke noget at gøre ved nu, siger træneren.

Han må i stedet trøste sig med at råde over en bred trup på 23 mand, der bør kunne spille med i toppen.

- Vi har blandt andet fået tilgang af brødrene Patrick og Nicklas Nielsen fra Langeskov. De vil bestemt kunne styrke holdet.

FIUK tager ikke bare hul på turneringen i serie 2. De er også med i pokalturneringen, så der bliver nok at se til.

- Det bliver tre kampe på uge, så man må sige, vi lægger hård ud. Men spillerne og jeg glæder os til at komme i kamp, så det skal nok gå, lyder det optimistisk fra træneren.

B1909 spiller lørdag den 15. klokken 14 på Dalum Stadion. FIUK tager imod OKS på søndag klokken 11.00 på hjemmebane i Vollsmose.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her