Spring navigation over

Tusinder tager testen for at bremse smitte

lang Kø til Covid-19 testcenter i telte Hver dag har der været lange køer til at blive testet i Vollsmose.

Rigtig mange beboere lader sig teste, og nogle smittede er fundet i Vollsmose, viser de foreløbige resultater fra det midlertidige testcenter i bydelen. Testcentret er åbent resten af ugen.

Mere end 1.400 mennesker har på halvanden uge været forbi de hvide telte på parkeringspladsen foran Ældrecenter Øst for at blive testet for coronavirus. Testcentret blev midt i august oprettet midlertidigt for at forebygge smittespredning, da halvdelen af en håndfuld nye corona-tilfælde i Odense på det tidspunkt blev konstateret blandt beboere i Vollsmose. 

Ifølge sundhedschef i Odense Kommune, Charlotte Scheppan, viser tallene, at det midlertidige testcenter i høj grad bliver brugt af borgere i lokalområdet. Hun kan ikke oplyse, hvor mange smittede, der præcist er fundet. Men ud af de omkring 1.400, der indtil videre er blevet testet, er der fundet nogle smittede.

LÆS OGSÅ: Testcenter åbner igen i Vollsmose

- Det er få procent og ikke store tal. Så der er ikke grund til at være utryg i Vollsmose, hvis man sørger for at følge de forskellige anbefalinger om blandt andet håndhygiejne, isolation og afstand. Man skal være opmærksom og sprede det gode budskab om at blive testet, oplyser hun og uddyber:

- Der er ikke noget, der tyder på, at smitten blandt beboere i Vollsmose stammer fra større forsamlinger, for der er stor spredning i baggrunden for smittetilfældene. Dog viser tallene, at der er en del flere unge, der er smittet, end der for eksempel var i foråret. Så det er signal til de unge om, at de skal huske at holde afstand og droppe de store forsamlinger.

Spred budskabet, ikke smitten

De seneste uger har der været eksempler på lokale udbrud af coronasmitte for eksempel i Aarhus og Ringsted. Antallet af smittede i hele Odense er da også steget de seneste uger, og netop et lokalt udbrud ønsker Odense Kommune at undgå ved at sætte ind med forebyggende tiltag og ekstra kommunikation om forholdsregler.

LÆS OGSÅ: Testcenter lukker igen: Ingen er testet positive

At mange beboere lader sig teste giver mulighed for at opspore og stoppe smittespredning, forklarer Charlotte Scheppan.

- Noget tyder på, at man har været rigtig god til at dele informationen om at blive testet. Det er rigtig godt, for så kommer dem, der måske ellers ikke ville blive testet, og på den måde er borgerne med til at passe på sig selv og hinanden, siger hun og minder om, at hvis man har symptomer på coronavirus skal man blive
testet og være særlig opmærksom på at vaske hænder, bruge mundbind og holde afstand.

- Og så skal man huske at gå i isolation også ved lette symptomer og ikke først, når man har svaret på sin test, påpeger sundhedschefen.

Det er foreløbigt muligt at blive testet i det midlertidige testcenter i Vollsmose til og med søndag den 30. august. Der er åbent alle ugens syv dage kl. 10.00 - 13.00, onsdag også kl. 15.00 - 18.00. Man skal blot møde op med sit sundhedskort. 

Seneste Artikler

Nu er firkanten officielt brudt op

Læs mere

Hjemme hos Shahbaz Aslam

Læs mere

Der er blevet mere stille i bydelen

Læs mere

- De snakker om os på hele plejehjemmet

Læs mere

Kinesisk inspirerede rejer

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her