Spring navigation over

Beboere tager initiativ: ’Vi skal selv samle grydeskeen op og organisere os’

Den 7. juli var der borgermøde om, hvordan beboere i Vollsmose kan være med til at bekæmpe kriminalitet.

Hvordan kan borgerne i Vollsmose og resten af Odense gøre en aktiv indsats for at bekæmpe vold og kriminalitet? Det spørgsmål er hele sommeren blevet debatteret i en Facebook-gruppe og på borgermøder, som en håndfuld beboere står bag.

Nok er nok. Vi vil ikke finde os i det længere. Så hvad kan vi gøre? Det var reaktionerne blandt mange af beboerne i Vollsmose, da de hørte den tragiske nyhed om, at 31-årige Abdinur Mohamed Ismail var ramt af skud og dræbt i Egeparken i forbindelse med en verserende konflikt mellem to grupperinger i området. En konflikt som Abdinur Mohamed Ismail, ifølge Fyns Politi, ikke havde nogen relation til. 

Det er ikke første gang, der er blevet skudt i Vollsmose eller afholdt møder om, hvordan beboerne kan være med til at løse de bandeproblemer, der både berører Vollsmose og resten af byen. Men denne gang runger skuddene anderledes i boligblokkene. For en ung mand har mistet livet, og beboerne har ikke bare fået nok - de vil gøre noget. Men hvad?

’Bland dig i debatten’

- Vi skal selv samle grydeskeen op og organisere os. Det nytter ikke, at vi venter på, at nogle andre finder på løsningerne. Der er meget snak om de unge og forældrene, og hvad vi kan gøre for dem. Men det vigtigste er, at vi finder på løsninger, der er opbakning til, og som vi kan samarbejde om på tværs, siger Thomas Skov Jensen fra Lærkeparken.

Han har sammen med andre beboere oprettet Facebook-gruppen ’Vollsmose sammen mod vold og kriminalitet’, der har 1.300 medlemmer, og hvor problemer og løsninger er blevet debatteret sommeren igennem. Thomas Skov Jensen medgiver, at en debat på Facebook ikke løser problemerne. Han har også deltaget i de dialogmøder, hvor beboere, foreninger, myndigheder og borgmesteren har arbejdet på at finde konkrete løsninger. Desuden var han i juli med til at arrangere et dialogmøde for beboere, og endnu et møde i Vollsmose er i støbeskeen.

- Vi skal løse det her og finde en måde, hvor borgere kan gøre en aktiv indsats for at bekæmpe vold og kriminalitet. For vi gider ikke mere. Så jeg håber, at andre beboere blander sig i debatten og kommer med deres idéer, siger Thomas Skov Jensen og appellerer til Vollsmoses beboere:

- Kom med jeres bidrag og gode idéer til, hvordan vi som beboere kan blive bedre til at arbejde sammen.

I Facebook-gruppen ’Vollsmose sammen mod vold og kriminalitet’ bliver der debatteret løsninger og forebyggelse i kølvandet på sommerens skudepisoder. Alle kan deltage.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her