Spring navigation over

Sahan og SSP går sammen om at hjælpe unge ud af kriminalitet

Sahan vandt i 2016 Tine Bryld-prisen for deres arbejde med at forebygge kriminalitet og radikalisering blandt unge. Arkivfoto: Simon Klein-Knudsen

SSP Odense og den somaliske kvindeforening Sahan har fået en million til et projekt, der skal hjælpe unge før, under og efter en fængselsstraf. Det skriver Fyens.dk.

I flere år har den somaliske kvindeforening Sahan sammen med SSP Odense - samarbejdet mellem skole, sociale myndigheder og politi – arbejdet på at sætte et projekt i værk, der allerede under afsoningen skal forberede unge på en bedre og kriminalitetsfri tid efter fængslet.

Nu har de fået en million kroner af TrygFonden til projektet, der kræver i alt 3,5 millioner kroner for at blive en realitet, ifølge Fyens.dk. Pengene skal gå til, at der kan uddannes frivillige mentorer, der som vigtige rollemodeller kan opsøge de unge og skabe kontakt, mens de er bag tremmer, og - ikke mindst - hjælpe dem med at finde et fodfæste uden for den kriminelle verden, når de bliver løsladt.

- De kan ikke få arbejde, de skal ikke i skole, og de føler sig alene, når de bliver løsladt. Som mødre kan vi godt holde foredrag for vores børn og give gode råd, men uden kommunen kan vi ikke hjælpe dem helt i mål med for eksempel job eller psykolog, forklarer Aayan Muumin og Shamso Hassan fra Sahan til Fyens.dk.

Seneste Artikler

En super SUB-aftale

Læs mere

Beboernes avis gennem 22 år

Læs mere

Somaliere i det fremmede

Læs mere

Mit liv ændrede sig radikalt på grund af avisen

Læs mere

Min livret Frikadeller og kartoffelsalat

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her