Spring navigation over

Beboere siger stop til kriminalitet og vold

Flere beboere i Vollsmose råber op i kølvandet på sommerens skudepisoder.

Vollsmoses beboere har fået nok af kriminelle grupperinger, der spreder utryghed i bydelen, og flere siger fra efter sommerens skudepisoder, hvor en mand uden relation til konflikten blev skudt og mistede livet. Men hvad skal beboerne gøre?

Amina Keynan, Granparken:

- Vollsmose er det sted, jeg er vokset op. Jeg har boet her så længe, jeg kan huske. Det er et smukt område med masser af gode og imødekommende mennesker. Men i årenes løb har jeg også oplevet et Vollsmose, som bliver formet af kriminelle grupperinger, der får lov at komme her gang på gang. Det har kostet os dyrt. Vi har nu mistet en fælles borger, en ven og et familiemedlem, som slet ikke tog del i dette mørke miljø. Men nu det nok! Det er på tide, vi siger fra. Det på tide, at de kriminelle ved, at de ikke er ønsket i vores boligområde. Vi skal bryde det tabu, der er omkring at ringe til politiet, når vi ikke føler os sikre, eller når vi ser disse grupperinger hænge omkring vores blokke. Du er ikke en stikker! Tværtimod er du en person, som sikrer andres liv imod disse kriminelle, som staten efterhånden har brugt utallige af vores skattekroner på. Det er på tide, at vi alle gør mere for vores boligområde. For selvom det ikke lige var dit familiemedlem, din ven eller din kollega denne gang, så er der indtil videre ingen garanti for, at det ikke bliver det næste gang.

Ahlam Merhi, Lærkeparken:

- Som borgere i Vollsmose skal vi sige fra over for de grupper af kriminelle, der ødelægger det for alle andre. Vi skal sige fra ved at deltage i fællesskabet. For fælles udfordringer kræver fælles løsninger. Vi er nødt til at samarbejde. Det gælder både forældre, skoler og resten af bydelen. Forældrene skal mere på banen, for børnene og de unge er først og fremmest forældrenes ansvar. De skal engagere sig mere i deres børn liv, i deres skole, venner, fritidsaktiviteter og deltage aktivt i forskellige arrangementer og være synlige. For det er her, de kan gøre en forskel, og børnene spejler sig positivt i dem. Vi har allerede rigtig mange, der gør en stor indsats i Vollsmose - både forældre og foreninger. Men der er brug for flere forældre, som er synlige rollemodeller i området. Især er der brug for, at flere fædre kommer på banen. Det er især dem, der skal være gode mandlige rollemodeller for drengene.

Ibrahim El-Hassan, Birkeparken:

- Vi oplever ikke skyderi hver dag, men én gang er en gang for meget. Det, som er sket, er utrolig forfærdeligt og trist, og jeg sender mine dybeste tanker til familie og pårørende. Så kære dig. Brug ikke din tid i de forkerte grupperinger med de forkerte mennesker. Brug dit potentiale på det, som gavner dig, din familie og dit boligområde. For jeg ved, at du har rigtig meget at byde på! Tænk over de fatale konsekvenser, som kriminalitet og vold har. En søster har mistet sin bror, en mor har mistet sin søn, og vi har mistet en nabo. Jeg har ikke løsningen, men jeg ved, at der skal gøres noget. Vollsmose er en bydel med mange hjælpsomme og gæstfrie familier. Vollsmose er en bydel fyldt med blomstrende studenter, og Vollsmose er en bydel fyldt med tro, håb og livsglæde. Og DU kan udrette så meget, så længe du har viljen. For hvor der er vilje, er der vej. Jeg har en stærk forhåbning om, at vi i fællesskab kan skabe et fredeligt og inkluderende samfund, hvor der er plads til os alle. Den kamp kan jeg ikke tage alene. Jeg vil gerne have dig med! Lad os stå sammen mod vold og kriminalitet.

Abdi Raqiib Hasan Yusuf, Lærkeparken:

- Vollsmose skal stå stærkt sammen, for vi vil ikke acceptere, at en mand har mistet livet. Lige nu er der en stemning, hvor mange føler sig forpligtet til at starte noget nyt for at bekæmpe kriminalitet. Det er ikke en dårlig ting, men hvorfor ikke støtte det, der allerede er? Hvorfor ikke bakke op om de forskellige foreninger, der allerede gør en indsats for børnene? Det er da det mindste, civilsamfundet kan gøre, synes jeg. Der er mange mennesker, der arbejder med forebyggelse i Vollsmose, men os fra området, vi ved, hvad vi har manglet som børn: Rollemodeller, der viser, at det ikke er en selvfølge at vælge en kriminel vej, fordi man er fra Vollsmose. Man har altid et valg - også selvom barndomsvennerne er i det forkerte selskab. Derfor skal vi have rollemodeller, der kommer herfra, kender området og kender de mennesker, det handler om. Nogen, der laver aktiviteter for børnene og guider dem på rette vej - ligesom vi gør i We Enjoy, FIUK og Vollsmose Boxing. Der er mange, der gerne vil give forældrene skylden og pege fingre ad dem, men jeg har set mange kriminelle med gode forældre, og forældrene gør det, så godt de kan. Vi skal også passe på med at undervurdere vores børn i Vollsmose, for der er så mange kvikke børn. Det skal man huske.

Seneste Artikler

Nu er firkanten officielt brudt op

Læs mere

Hjemme hos Shahbaz Aslam

Læs mere

Der er blevet mere stille i bydelen

Læs mere

- De snakker om os på hele plejehjemmet

Læs mere

Kinesisk inspirerede rejer

Læs mere

Her kan du læse den seneste udgave af Vollsmose Avisen.

Læs her