Spring navigation over

Unge champs bliver ’fit for fight’

Vollsmose Boxing arrangerer fællesløb for alle hver lørdag kl. 13.00.

Boksetræner i Vollsmose Boxing, Shahbaz Aslam, har indgået et samarbejde med fire skoler i Odense. Opgaven er at få nogle af de ældste elever i bedre form - både fysisk og mentalt.

Shahbaz Aslam ved fra sit arbejde som cheftræner i Vollsmose Boxing, hvor vigtigt det er, at unge mennesker er i god form og samtidig er en del af et godt fællesskab. Den erfaring kommer nu en flok udskolingselever til gode i projektet ’Fight like a Champ’. I projektet har den erfarne boksetræner indledt et samarbejde med fire skoler i Odense, der skal bringe udskolingselever, der har særlig brug for det, i bedre form - både fysisk og mentalt. En af skolerne er H.C. Andersen Skolen i Vollsmose, der glæder sig til samarbejdet.

- Mange af vores elever har godt af at få brugt deres krop, og de har stor gavn af at lære at indgå i et fællesskab. Derfor er vi meget glade for Shahbaz Aslams initiativ, lyder det fra viceskoleleder på H.C. Andersen Skolen, Rami Dibaje.

Både træning og snak


Skolen er i gang med at vælge otte til ni elever fra syvende og niende årgang til at være med i ’Fight like a Champ’. Planen er så, at Shahbaz Aslam en gang ugen i forbindelse med idrætstimerne skal tage sig af de udvalgte elever.

- Jeg vil selvfølgelig forsøge at bringe dem i god fysisk form ved løb og anden form for fysisk træning og give dem nogle redskaber til at lære sig selv bedre at kende. Men jeg vil også bruge tiden til at lytte til, hvordan de har det, og hvilke problemer de går og tumler med. For alle mennesker har brug for at blive taget alvorligt, siger Shahbaz Aslam.

LÆS OGSÅ: Vollsmose Boxing høster Pindle-pris

Han håber ikke blot på at kunne skabe et fællesskab og en dynamik i små grupper, der gør, at eleverne får udbytte af at være sammen, men også at de unge lærer selvkontrol undervejs.

Bydelsløb om lørdagen


Han vil dog ikke kun arbejde med de unge mennesker på skolerne. Han vil også løbe med dem hver lørdag til et fællesløb i Vollsmose.

- Det er sundt at løbe, og det er sjovt at gøre det sammen med andre. Også når pulsen kommer op, og det begynder at gøre ondt, lyder det fra cheftræneren.

Fællesløbet om lørdagen er åbent for alle. Og Shahbaz Aslam planlægger at slutte løbene af i maj måned med et stort bydelsløb i Vollsmose med en masse deltagere.

- Det kunne være alletiders og samtidig sende et signal om, at fællesskabet lever i Vollsmose, lyder det fra den driftige cheftræner.

På H. C. Andersen Skolen ser man frem til, at skolens udvalgte elever får gavn af ’Fight like a Champ’ og måske kan være med til at skabe en god kultur omkring motion og fællesskab.

- Jeg har da et håb om, at de af vores elever, der er med i projektet, giver deres gode erfaringer og nye kompetencer videre, så mange af deres klassekammerater får gavn af dem, slutter Rami Dibaje.

Der løbes hver lørdag klokken 13.00 fra Vollsmose Boxings lokaler.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her