Spring navigation over

Centersti bliver til ny bygade

Børn fra Lærkeparkens børnehus var den 22. oktober med til at tage det første spadestik til den nye bygade, der skal gå gennem Vollsmose. Foto: Leyla Adan og Nasra Hussein, borgerfotografer

Hundredvis af beboere var mødt op for at opleve det første spadestik til den nye bygade. Både dem, der ser frem til en forandring af Vollsmose - og dem, der er bekymrede for biler og trafik gennem bydelen.

’Tælle til en og tælle til to, hønen går ikke med strømper og sko…’

Der blev talt ned til bygadens første spadestik med sang af en gruppe børnehavebørn fra Lærkeparkens børnehus. De små sprøde stemmer rejste sig under teltdugen. Efterfølgende blev de belønnet med masser af klapsalver fra de hundredvis af fremmødte, der tirsdag den 22. oktober var kommet for at opleve startskuddet til den første gennemgående vej i Vollsmose og dertilhørende taler fra blandt andet borgmesteren.

Forskellige forventninger


Den nye vej skal åbne området og gøre op med forestillingen om Vollsmose som en lukket firkant. Men oplevelsen af bygaden og forventningerne til den er forskellig blandt de fremmødte, som Vollsmose Avisen talte med ved spadestikket.

- Jeg tror desværre, den nye vej bliver en smutvej for mange, så der vil komme alt for meget trafik. Det tror jeg bliver svært - især for børnene, siger Levent AkDeniz, der hver dag cykler på den sti, som nu bliver til vej.

LÆS OGSÅ: Nu tages første spadestik til fremtidens Vollsmose

Farlige situationer i trafikken er dog ikke noget, der bekymrer Ahmed Hussein, som bor i Lærkeparken og selv har børn i skolealderen:

- Det er fint med den nye vej. Jeg har boet her i 16 år, og jeg er bare glad for, at der nu sker noget her.

Den nye bygade anlægges som en forlængelse af Risingsvej og ind gennem Vollsmose der, hvor  den nuværende centersti løber langs Granparken, Lærkeparken og Fyrreparken mellem Ejbygade og Vollsmose Torv.

Den nye bygade anlægges som en forlængelse af Risingsvej og ind gennem Vollsmose der, hvor  den nuværende centersti løber langs Granparken, Lærkeparken og Fyrreparken mellem Ejbygade og Vollsmose Torv.

Handler om børnene


Børnehavebørnene stjal ikke kun spotlyset fra de voksne talere med deres sang. Også da spaden skulle i jorden, stod børnene forrest og med små, farvestrålende skovle i hænderne gravede de så ihærdigt, at det udløste highfives fra de omkringstående og muntre kommentarer om, at det måske slet ikke blev nødvendigt med gravemaskiner.

Netop Vollsmoses børn er en af de væsentligste grunde til, at bydelen skal forandres, fortalte borgmester Peter Rahbæk Juel i sin tale til de fremmødte.

- Der er alt for mange børn, der vokser op i Vollsmose uden de samme muligheder som børn lige ovre på den anden side af Ejbygade, Kertemindevej, Vollsmose Allé og Åsumvej. Det her er startskuddet for en forandring, der handler om at skabe et bedre fundament for fremtidens børn og unge, lød det i talen.

LÆS OGSÅ: Ny infrastruktur: Tilbudsgivere er udvalgt

Det er Lise Skov fra Granparken enig med borgmesteren i:

- Der er mange gode mennesker herude og mange børn, og fremtiden skal blive god for dem. Det er vigtigt, at alle børn har det ens, uanset hvor de kommer fra.

Færdig i 2020


Bygaden anlægges som en forlængelse af Risingsvej og ind gennem Vollsmose der, hvor den nuværende centersti løber mellem Ejbygade og Vollsmose Torv. I forbindelse med den nye vej laves der blandt andet ny belysning, der anlægges to nye busstopsteder, og der etableres cykelstier i begge retninger. Efter planen vil bygaden stå færdig i oktober 2020.

Bygaden er en del af infrastrukturplanen ’Fremtidens Vollsmose’, som handler om at skabe bedre forbindelse til, fra og gennem Vollsmose. Derfor skal nye veje bryde gennem bydelen, og der skal laves flere stier til cyklis-ter og fodgængere.

Beboerne i Vollsmose vedtog infrastrukturplanen tilbage i 2015, hvor syv ud af de ni boligafdelinger i bydelen stemte ’ja’ til planen. Tjørnehaven og Slåenhaven stemte ’nej’.

Infrastrukturplanen er finansieret med 220 millioner kroner fra Landsbyggefonden og 80 millioner fra Odense Kommune.

På www.facebook.com/fremtidensvollsmose kan du følge med i anlægsarbejdet og få svar på dine spørgsmål.

Seneste Artikler

En hyldest til centervagten

Læs mere

Bayoumi vil inspirere unge til at drømme stort

Læs mere

Mit møde med Vollsmose

Læs mere

Stemmer fra byen

Læs mere

Walid levede for at hjælpe andre

Læs mere

I det seneste nummer af VollsmoseAvisen kan du blandt andet møde musikeren Bayoumi, der gerne vil inspirere unge i Odense til at følge deres drømme. Du kan også læse om centervagten på Vollsmose Torv, du kan lære at lave dine egne lysglas og lære at bage nordiske kæmpeklejner. 

Læs her